Kruhy na rybníku přehled
Martin Rejman
Jsou vztahy, které neustále čeří hladinu Matěj a Sofie – možná se měli potkat dřív, ale změnilo by to něco na osudovém vztahu muže o pětadvacet let staršího než jeho partnerka? Na „možná“ se nehraje a náhody neexistují, nezbývá než navzdory okolnostem nepřestávat skládat složitou vztahovou mozaiku, které stále něco chybí k úplnosti. Román o jednom vztahu a mnoha událostech rodinných i společenských, které nás někdy potopí, jindy vynesou nad hladinu.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kruhy na rybníku. Přihlašte se a napište ho.
Kniha se dobře četla, líbily se mi i vsuvky dokreslující děj. Vztah Sofie a Matěje mi místy přišel ale jako příliš přeslazený. Neznám muže, který by své partnerce dával najevo svou lásku pomalu v každé vyslovené větě. Snad v žádné knížce, co jsem četla, jsem neviděla tolikrát opakované "miluji tě", jak z červené knihovny. Škoda, protože jinak byl příběh pěkně psychologicky vykreslený a hlavní problémy, které se řešily, velice aktuální a uvěřitelné.
Pro mě spíš odpočinková kniha o vztahu Sofie a Matěje, kteří jsou jednou nahoře a jednou dole.
Lvi na výsluní a další knižní novinky (22. týden)
29.05.2022
Kniha Kruhy na rybníku v seznamech
No, ze začátku jsem si říkala, paráda dobrý, to mě bude bavit, ale od jejich sblížení, je to fakt tak přeslazený, cukrkandlový brrrr ... Sofii jako mámu vůbec nechápu, vztah její k dětem tam skoro není popsán, jeho sbližování s jejíma dětma taky ne, všechno je jen tak zrychleně popsaný, tak si to nějak neumím představit, vžít se. A to s tím dítětem jsem nepochopila vůbec, nejdřív jsou oba nadšený a pak ... a ani žádný výčitky, trápení.. divný no. Chvílema samá dokonalost, do toho hozený teda nějaký problém aby se neřeklo... za mě s prominutím fakt ne.