Krumpáč a motyky - Smrťáček aneb Cesta za smrtí a zase zpátky přehled
Zbyněk Holub
Svérázné hrobníky z albirejského hřbitova čeká prapodivné dobrodružství. Ragli, Uřvanej chlíst, Jednooký rum a Tichý oheň odkládají půllitry s Černým skřetem, aby zjistili, co se točí jinde. Namísto zaslouženého odpočinku však vyrážejí na nebezpečnou výpravu za smrtí...
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krumpáč a motyky - Smrťáček aneb Cesta za smrtí a zase zpátky. Přihlašte se a napište ho.
Vydavatelství Straky na vrbě opět na výbornou. Fantasy svět Asterion jsem, přiznám se, do té doby neznal. A to i přesto, že Dračí doupě a společnost Altar mi samozřejmě něco říká. Jen jsem nejspíš neměl nikdy nikoho, kdo by se do takového světa se mnou podíval a tak jsem si ty cesty k fantasy světům hledal sám. Ostatně stejně jako v případě této knihy, ke které jsem se dostal náhodou a nemohl se od ní následně odtrhnout. Příběhově vlastně není nic složitého a pochopil jsem, že do vydání tohoto kousku vycházely z tohoto světa spíše jen povídky. Jedná se tedy o první ucelený román, u kterého autor poskládal partu vypitek, kteří chlastají jak duha, což mi je sympatické, mluví jako dlaždiči, což mi je taktéž sympatické a navíc mají nadpozemskou sílu, což je v případě epické cesty za spravedlností v pořádku. Já měl při čtení skoro až pocit, jak kdyby se rozjížděla nějaká RPG hra po vzoru Brány Skeldalu. Jednoduché vyprávění mi občas ztěžovala změna prostředí v rámci kapitol a odvyprávění více příběhových linek naráz. Nicméně mě překvapila vtipnost, zábavnost a díky své jednoduchosti i čtivost. Musím tedy dodat, že se rozhodně jedná o kousek, který stojí za zapamatování a pro mě i vstupenkou do originálního světa vzniklého v českých luzích a hájích.
Kniha se mi velice líbila. Sleng skřídka Sifa mě doháněl k slzám, jak jsem se smál. Celkově zajímavé postavy a poutavý příběh.
Kniha Krumpáč a motyky - Smrťáček aneb Cesta za smrtí a zase zpátky v seznamech
česká fantasy hrobníci Asterion (fantasy svět) česká fantastika
2009 | Město přízraků |
2012 | Hry s příběhem: Ocel a krev |
2011 | Hry s příběhem: Zločin a trest |
2013 | Přežít |
2007 | Kaat |
Svět Asterionu se mi líbí,každý autor má trochu jiný náhled, ale Holub je perfektní. Česká fantatika začíná světovým špičkám hodně šlapat na paty.