Kruté moře přehled

Kruté moře
https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/98963/krute-more-98963.jpg 5 137 137

Příběh z 2. svět. války o posádce anglické lodi plavící se v konvojích, které doprovázely nákladní lodě po Atlantiku.

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

The Cruel Sea, 1951


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kruté moře. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (26)

Abikk
23.09.2024 audiokniha 4 z 5

Audiokniha - Tentokrát se audiotéka asi zbláznila. Opět musím předeslat, že méně je více a tady to opravdu sedí, jak nikde jinde. Nehledě na to, že knihu čte více jak 30 interpretů, tak mne dost iritovalo a trvalo mi pár hodin, než jsem si zvykla na doprovodnou hudbu zkrz celou knihu a interpretaci všeho, co se událo. Párkrát jsem se i lekla, když mi v uších "bouchla bomba". Takto pojaté, fakt zbytečné. Ke knize/příběhu - vynikající, ač válečnou tématiku nemusím, ale když je to zdarma, tak co už, že? :o))) Klobouk dolů před námořníky, ono to na tom otevřeném moři není nic moc a hlavně, když nejste úplně námořník. Nicméně bych ale pár hodin ubrala :o)

Deia
15.09.2024 3 z 5

Na tento príbeh som bola dosť zvedavá, ale nejak ma nechytil až tak, ako som očakávala. Čítal sa mi veľmi ťažko, ale ani nie tak kvôli deju, ako kvôli štýlu písania. Ten mi prišiel miestami až príliš vzletný, komplikovaný a niektoré vety som si musela čítať aj viackrát. Taktiež miestami na mňa pôsobil príbeh rozťahane, mal príliš veľa zbytočných odbočiek (nepotrebujem čítať ako námorníka, ktorý sa tam len mihne, podvádza jeho žena). Postavy boli príliš na jedno kopyto a ani jedna vo mne nezanechala hlbší dojem. Celkovo ma príbeh nejak nezasiahol, neprenikol ku mne, vôbec ma nevtiahol, nelákal ma pokračovať v čítaní a do čítania som sa miestami musela nútiť a to ma veľmi mrzí, pretože ináč je veľmi zaujímavý - priebeh druhej svetovej vojny z pohľadu posádky vojnovej lode a chcela som sa dozvedieť niečo nové, že ako to na tej lodi prebiehalo. Aj keď knihy o druhej svetovej vojne až tak veľmi nečítam, len sem-tam, tak na žiadnu z tohto prostredia som ešte ani nenarazila. Autor, ktorý si tým sám prešiel, opisuje odvahu a každodenný ťažký život námorníkov, ktorý mohol kedykoľvek skončiť. Ale silných momentov tam pre mňa bolo naozaj len pár, bolo tam až príliš veľa popisov a málo akcie. Škoda.


Hotovson
04.09.2024 5 z 5

Chvílema se to zdálo jako docela pohodička, pěkně na moři a tak...ovšem docela rychle jsem byl vržen do reality, že na otevřeném oceánu to moc o pohodě neni a už vůbec ne, když po vás jde nepřítel, kterýho nevidíte.

Je naprosto neskutečný, a já si vlastně ani nedovedu představit, co všechno museli ty lidi podstoupit za utrpení, když většina z nich vůbec nebyli námořníci, ale prostě civilisti, co byli strženi proudem dějin a prostě museli, protože se to od nich očekávalo a bohužel to některý semlelo. Pokud teda přežili torpédování, bouře a další věci s válkou na moři spojený.

Silná kniha, taky jsem jí dávkoval postupně.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kruté moře v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených174x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených24x
v Knihotéce151x
v Chystám se číst61x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech1x