Krv prvorodených přehled

Krv prvorodených
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/550653/bmid_krv-prvorodenych.jpg 4 843 843

Po obrovskom úspechu knihy Mŕtvy na Pekelnom vrchu prichádza druhý prípad kapitána Steina a notára Barbariča zo série historických detektívok. A opäť má najlepšie predpoklady stať sa slovenským bestsellerom roka. Napätie, skutočné historické udalosti, reálny historický priestor a pútavý príbeh napísaný moderným štýlom, to je to, na čom Červenák stavia neuveriteľne uveriteľné. Vďaka jeho rozprávačskému majstrovstvu hneď po prvých riadkoch pocítite, aká je Praha za vlády šialeného cisára Rudolfa II. nebezpečné miesto. Zločin sa rozmáha ako nikdy predtým, ulice ovládajú bandy cudzích hrdlorezov, náboženské konflikty sa stupňujú, z politiky sa stala neprehľadná spleť intríg každého proti každému. Mestom sa však šíri ešte jedna nová hrôza: tajomný únosca vraždí prvorodené deti významných hodnostárov. Mystické znaky na telách obetí vedú Steina a Barbariča k okultistom v židovskej štvrti. Zdá sa však, že pozadie rituálnych vrážd je omnoho zložitejšie. Pôjde naozaj o rozsiahle sprisahanie, ktoré siaha až k členom panovníckeho dvora?... celý text

Detektivky, krimi Literatura slovenská Historické romány
Vydáno: ekniha , Slovart (SK)

Krv prvorodených, 2014

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krv prvorodených. Přihlašte se a napište ho.

Péťa1950
20.11.2024 4 z 5

Ponurá atmosféra Rudolfínské Prahy a v ní probíhající vyšetřování vražd dětí. Vše je jinak, než na první pohled vypadá. Vyšetřovatelé se nedají zmást. A největší lotr unikne trestu. Peníze vládly vždy, nic se nemění.

alzbeta3119
30.09.2024 4 z 5

Knížka je čtivě napsána. Akorát mě iritoval kapitán a jeho rasismus Každopádně si určitě přečtu další knihy.

666Jitka
11.08.2024 5 z 5

(SPOILER) Stejně jako první díl série je tato kniha napěchovaná akcí, fištrónem, odvahou, vzájemnou oddaností a respektem hlavní trojky, která má tentokrát co dělat se zlotřilými tlupami ovládajícími rudolfínskou Prahu, se záhadnými úmrtími a politickým spiknutím. Trojice, která je jako vždy trnem v oku nejednomu grázlovi, ať už z nižších nebo vyšších vrstev, se však jako vždy dobere zdárného rozuzlení tajemných vražd, přičemž odhalí i několik dalších tajemství a záhad. Knize opět nechybí spád, čtivost, nápaditost a opět se skvěle četla. Už se těším na další případ těchto tří svérázných chlapů.

Knižní novinky (23. - 31. 5.)

22.05.2014

Kniha Krv prvorodených v seznamech