Krvavá Máry a jiné strašlivé historky přehled
Petr Janeček
Pravda nebo výmysl? Skutečné záhadné události, nebo fiktivní strašidelné historky? Tohle nejsou umělé horory ani smyšlené duchařské historky, které znáte z filmů, knížek nebo internetu. Jedná se o údajné skutečné zážitky lidí, jako jste vy nebo já. Většina z nich tvrdí, že se skutečně staly. Je to pravda? Nevíme. Tyto tajuplné příběhy se ale vyprávějí tak často, na letních táborech, školách v přírodě či na internetu, že je to až zarážející…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krvavá Máry a jiné strašlivé historky. Přihlašte se a napište ho.
Dočetla jsem asi do poloviny a stačí. Většina příběhů je ve stylu - Cítil jsem dotek chladné ruky na rameni a když jsem vyděšen rozsvítil, nikdo tam nebyl. Oceňuji, že příběhy sestavili studenti, grafická úprava se povedla, nicméně já knihu vracím potřebnějším.
V poděkování mě pobavila věta, kdy děkuje autor jazykové redaktorce za urputný boj s představami internetové generace o českém jazyce.
Velký knižní čtvrtek
18.03.2015
Kniha Krvavá Máry a jiné strašlivé historky v seznamech
2006 | Černá sanitka a jiné děsivé příběhy |
2007 | Černá sanitka: Druhá žeň |
2015 | Krvavá Máry a jiné strašlivé historky |
2008 | Černá sanitka: Třikrát a dost |
2009 | Černá sanitka: To nejlepší |
Obsahově celkem o ničem, některé "strašilky" jsou poměrně dobré, ale takových je v knize jen málo. Příběhy se hodně opakují a zejména ty převzaté v nedávné době z USA respektive z internetu za nic nestojí, tj. příběhy se Slendermanem či Goatmanem. Ani jsem netušil, že děti kromě ducha Hitlera či satana rády vyvolávají ducha Boženy Němcové. Objektivně bych měl knihu ohodnotit spíše dvěma hvězdičkami, ale za práci, kterou si s tím pan Janeček dal, uděluji slabší tři hvězdičky.