Strážkyňa krvi přehled

Strážkyňa krvi
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/287872/bmid_strazkyna-krvi-hKZ-287872.jpg 3 107 107

Krvavé deníky série

< 2. díl

Pre Mab Prowdovú sú čary rovnako prirodzené ako dýchanie. Život bez nich si nevie ani len predstaviť, hoci to znamená pravidelne si ubližovať, aby získala dosť krvi na mágiu. Býva uprostred divej prírody, ďaleko od mestského ruchu, a už v mladom veku má zodpovednú úlohu starať sa ako budúca diakonka o rozvetvenú rodinu krvavých čarodejníkov. Jej pokojný život sa však náhle zmení, keď sa rozhodne preskúmať tajomstvo ruží v záhrade. Will Sanger, poznačený náhlou smrťou milovaného brata, sa rozhoduje, čo ďalej po skončení strednej školy. Rodina od neho očakáva kariéru vo vojenskom námorníctve, ale on sám ešte nevie, kým a čím chce v živote byť. A hoci okolie v ňom po záchrane dievčaťa pred utopením vidí hrdinu, sám si nepripadá ničím výnimočný. Jedného dňa za bizarných okolností stretne Mab, dievča, ktoré je úplne iné ako spolužiačky, magicky záhadné, zato však odhodlané plniť svoje neuveriteľné poslanie aj za najvyššiu cenu, a všetko je odrazu inak.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Blood Keeper , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strážkyňa krvi. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

ElessaRiverbow
30.11.2023 1 z 5

Tak tohle bylo bohužel ještě horší, než předchozí díl. Za celou dobu jsem se nezačetla, ty dlouhé kapitoly mi šíleně vadily. Mab byla celkem fajn, i když mi na ní nějak přehnaně nezáleželo. Willa jsem si za celou knihu neoblíbila. Silla a Nick v minulém díle byli mnohem zajímavější. Něco se tam začalo pořádně dít až před polovinou knihy, což je pro mě pozdě. A i když se tam už něco dělo, strašně se to všechno táhlo. Snad jediné, co mě opravdu bavilo, byly dopisy od Evie, i když z písma, jakým byly napsány, mě bolely oči.

~ 1,5/5 ~

AndyYoggy
14.07.2022 2 z 5

Popravdě je to už delší doba, co jsem tuto knihu přečetla a moc už si ji nepamatuji (což může lehce vypovídat o její kvalitě). Z toho co si pamatuji bych knihu hodnotila jako slabší průměr. Neurazí ani nenadchne. Možná by to bylo vhodné jako takové oddechovější čtení pro teenagery. OVŠEM mám s knihou jeden velký problém, a to je neustálé řezání do rukou a vyobrazení krve. Nechci znít jako NTcz, ale myslím si, že když si tuto knihu přečte nějaký citlivější "puboš", tak by na sebepoškozování mohl nahlížet jako na dobrou věc. Ale to je jen moje domněnka.


Kate3003
07.06.2022 2 z 5

V knize Strážkyně krve se znovu setkáváme s originálním nápadem magie prováděné s pomocí krve, ale ne ledajaké. Jedná se o určité rodové linie, které si nesou tuto magii v krvi. V této knize se trochu víc dozvíte o magii a dokonce se objeví i postavy z prvního dílu, ale celkově mě neoslovila tolik jako první díl. Will a Mab mi nepřirostli k srdci tolik jako Silla a Nick a za celou knihu jsem si k nim nenašla tak úplně cestu. Asi ani záporák mi nepřišel tak dobrý jako v prvním díle i když musím uznat, že to byl taky dost magor a moc magie mu vlezla do hlavy kdo četl ví a nechci moc spoilerovat . Pro ucelení informací o magii a celkovém světě si to stálo za to přečíst, ale příběh už mě prostě nevtáhl tolik jako ten první.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Strážkyňa krvi v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených157x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených7x
v Knihotéce109x
v Chystám se číst65x
v Chci si koupit7x

Autorovy další knížky

Tessa Gratton
americká
2013  72%Magie krve
2013  68%Strážkyně krve