Krycí jméno Caesar: Tajný hon na ponorku U-864 za druhé světové války přehled
Jerome Preisler
Kniha čerpající především z dobových pramenů, korespondence a depeší, dramaticky líčí přípravy a osudový konec plánované triumfální mise německé ponorky U-864 do Japonska. Ponorka převážející ve zlomových okamžicích 2. světové války plány na německé zbraně, specialisty na zbrojní výrobu a suroviny pro japonský válečný průmysl měla ovlivnit situaci na pacifickém bojišti. Britská rozvědka však zprávy o ponorce zachytila a rozšifrovala a následoval napínavý hon na ponorku, která byla nakonec ve spolupráci s norským odbojem dopadena a zničena. Kromě základního příběhu kniha obsahuje celou řadu zajímavých poznatků o německém a japonském ponorkovém loďstvu, o britské tajné službě a speciální spojenecké bombardovací jednotce.... celý text
Literatura naučná Historie
Vydáno: 2013 , Knižní klubOriginální název:
Code Name Caesar: The Secret Hunt for U-Boat 864 During World War II, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krycí jméno Caesar: Tajný hon na ponorku U-864 za druhé světové války. Přihlašte se a napište ho.
Kniha přináší velice napínavý popis honu na U-864 a její beznadějnou plavbu. Kniha by si možná zasloužila nižší hodnocení, ale jako milovník námořnictva prostě nemohu :-)
Kniha Krycí jméno Caesar: Tajný hon na ponorku U-864 za druhé světové války v seznamech
2000 | Špinavá hra |
2001 | Bez_milosti.com |
2001 | Stínová hlídka |
2003 | Biologický úder |
2009 | Nevadská růže |
Mam rad filmy a pribehy o valce, hlavne o ponorkach. To je ma srdcovka. Pribeh psany dopodrobna s detaily, ktere predchazely zanik nemeckeho Ubootu.