Krysí ostrov a jiné povídky přehled
Jo Nesbø
Pomsta a spravedlnost, láska až za hrob a palčivá nenávist. Oko za oko, zub za zub. Vyprávění o odplatě z postpandemické Ameriky, zpověď vědce, který objevil lék proti stárnutí, střet zabijáků připomínající šachovou partii, soupeření dvou mladíků o tutéž dívku a synův boj s otcem o dědictví. Mrazivé příběhy ukazují nedalekou budoucnost, v níž se zhroutila tradiční společnost. Spolehnout se dá už jen na rodinu a blízké přátele – a někdy ani to ne.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Povídky
Vydáno: 2022 , Kniha ZlínOriginální název:
Rotteøya og andre fortellinger, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krysí ostrov a jiné povídky. Přihlašte se a napište ho.
Přesto, že je Nesbø skvělý spisovatel, tato kniha povídek mi vůbec nesedla. Černý jezdec byl asi nejlepší povídkou.
Jedná se o vážně skvělý soubor povídek, které byly přiměřeně dlouhé a u žádné se nedal předem vytušit děj. Každá povídka mě donutila zamyslet se o slyšeném a jak bych se asi sama zachovala v takové mezní situaci.
10 nejprodávanějších knih (3. týden)
26.01.2023
10 nejprodávanějších knih (2. týden)
18.01.2023
10 nejprodávanějších knih (beletrie, 1. týden)
12.01.2023
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Kniha Krysí ostrov a jiné povídky v seznamech
Musím souhlasit, že poslední povídka, Černý jezdec, byla nejvydařenější. Krysí ostrov přinesl zamyšlení. Sérum pobavila i když se dala vytušit pointa.