Kto mi ide po krku přehled
Michael Koryta
Keď sa štrnásťročný Jace Wilson stane svedkom brutálnej vraždy, jeho život sa obráti naruby. Z obyčajného tínedžera je zrazu korisť, ktorú nemilosrdne prenasledujú dvaja sociopatickí zločinci. Jace sa musí dobre skryť, v podstate sa stratiť bez stopy, a tak pod falošnou identitou odchádza hlboko do hôr v Montane, kde sa zapojí do výcvikového programu prežitia v divočine pre problémové deti. Vrahovia, známi ako bratia Blackwellovci, sa však nezastavia pred ničím. Neváhajú zabiť každého, kto sa im pripletie do cesty, a metodicky postupujú vpred. Čas nezadržateľne letí, hory zachváti požiar a tí, čo idú Jaceovi po krku, sú čoraz bližšie…... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2018 , PlusOriginální název:
Those Who Wish Me Dead, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kto mi ide po krku. Přihlašte se a napište ho.
Tak tohle bylo fakt dost dobrý. Napínavé od začátku až do konce. Myslím, že tento docela mladý spisovatel, má velikou budoucnost. A zjistil jsem, že byla kniha i zfilmována, tak to jdu hned zkouknout.
(SPOILER) Bylo to dobré čtivo, napínavé. Konec jsem hltala, div řádky nepřeskakovala. Strašně moc mě mrzí ztráta Hannah. Hlavní hrdinové sympatičtí, vrahouni a jejich “klidné” dialogy mě neskutečně vytáčely :-D, ale do příběhu se to hodilo.
Knižní novinky (2.1. - 14.1.)
02.01.2018
Ocenění knihy (2)
2015 -
Barry Award
(Best Thriller)
2015 -
YALSA Book Awards
(Alex Award)
Kniha Kto mi ide po krku v seznamech
2021 | Chlad |
2018 | Kdo mi jde po krku |
2010 | Asagaj / Italské lekce / Temnější než noc / Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů |
2012 | Tak chladná řeka |
2011 | Hymna zármutku |
Prostředí montanského lesa s kombinací hor si dokonale zamilujete a fakt, že za každým stromem může čekat vrah vás tak nakopne, že nebudete moci knihu odložit. Vůbec nechápu, že se o tomhle skvělém thrilleru tak strašně málo mluví. Já osobně tuhle knihu označuji za jednu z nejlepších, co se mi dostala do ruky. Bylo to čtivé, napínavé a místy bych chtěla hlavní hrdiny varovat, že se zrovna chystají udělat osudovou chybu. Prostě jsem ten příběh prožívala do posledního detailu.. :-D Všem milovníkům thrillerů tuhle knihu určitě doporučuji a zaručuji, že s ní nešlápnete vedle!