Kuchař přehled
Martin Suter
Ve svém novém románu kombinuje Martin Suter všechny podstatné ingredience delikátní literární hostiny: příchuť business thrilleru, trochu koření love story a další speciální přísady, které dohromady vytvářejí neodolatelné čtení. Maravan, mladý tamilský uprchlík, krájí zeleninu a myje nádobí v Huwyleru, švýcarské restauraci, kterou navštěvují novináři a finančníci. Není to ale jen obyčejný kuchař, na Šrí Lance, odkud pochází, byl specialistou na ájurvédskou kuchyni. Když mu jeho kolegyně Andrea nabídne, aby společně založili agenturu na přípravu speciálních afrodiziakových večeří, chvíli váhá. Kvůli potřebě zajistit rodinu je však nucen souhlasit.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kuchař. Přihlašte se a napište ho.
Po této knize jsme sáhla náhodou v knihovně, díky tématu jídlo a splnění si dalšího bodu Čtenářské výzvy 2018. Četlo se to dobře, zaujaly mne popisy indických chutí, dostala jsem ihned chuť na placku a karí :-)
Doporučuji film Láska na kari. Po celé čtení jsem film měla v hlavě.
mě to dost zaujalo a líbilo se mi seznámení s molekulární kuchyní. Dobře namíchané ingredience :-)
Kniha Kuchař v seznamech
v Mé knihovně | 12x |
švýcarská literaturaAutorovy další knížky
2006 | Odvrácená strana Měsíce |
2017 | Slon |
2011 | Kuchař |
2008 | Business Class |
Knihu jsem přečetla,ale nijak mě nenadchla.