Kuchařka z ostrova Sardinie přehled
Karolina Konečná
Jediná středomořská kuchařka, kterou budete potřebovat: nádherná, výpravná, s recepty, které voní a chutnají už z papíru. Díky nim poznáte úchvatný italský ostrov Sardinii a pochopíte, jak jsou si česká a sardská kuchyně blízké. A to až neuvěřitelně. Na Sardinii se stejně jako v Čechách pečou koblihy, kachna se zelím, chleba i krkovička, vaří se čočka, slepičí vývar nebo třeba kančí guláš. Ovšem i spoustu místních, jedinečných specialit, které nikde jinde nenajdete. Recepty jsou povětšinou jednoduché, prosté, z běžně dostupných surovin a vždycky strašně dobré. Autorka knihy, Karolina Konečná, novinářka, která miluje cestování a zbožňuje vaření, je sbírala přímo na Sardinii - od místních hospodyň, majitelů a majitelek restaurací, farem, od rybářů i myslivců. Každý ze 103 receptů doprovází celostránková fotografie, některé doplňují i fotografie postupu. No a rovnou na ostrov, tam vás přenese spousta fotografií z autorčiných cest na Sardinii. Kniha je rozdělená do devíti kapitol, takže poznáte všechny sardské delikatesy, od ryb, přes maso, zeleninu, polévky, chleba až po zvěřinu, těstoviny či místní sladkosti.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kuchařka z ostrova Sardinie. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (0)
Zatím zde není žádný komentář.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Kuchařka z ostrova Sardinie v seznamech
v Přečtených | 2x |
v Knihotéce | 2x |
v Chystám se číst | 3x |
v Chci si koupit | 1x |