Kuchyňské pohádky přehled
Hana Pinknerová
![Kuchyňské pohádky Kuchyňské pohádky](https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57878/kuchynske-pohadky-57878.jpg?v=1296075781)
Známá autorka nabízí dětským čtenářům vlídné a vtipné pohádky s výchovnými prvky a důrazem na harmonické soužití rodiny, vědomí vlastní jedinečnosti a hodnoty. Hrdiny Kuchyňských pohádek jsou obyčejné věci, s nimiž se dítě běžně setkává doma v kuchyni. Některé příběhy obměňují tradiční české pohádky. Text svými obrázky doplnila Klára Kubešová.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kuchyňské pohádky. Přihlašte se a napište ho.
![ReniHan ReniHan](https://www.databazeknih.cz/img/users/21_/216657/m_renihan-KL8.jpg?v=1583350481)
Jediná pohádka co mi tak zůstala v hlavě a líbila se mi byla O oříšku co chtěl být v cukroví.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Velice pěkná a zdařilá kniha autorských pohádek, ke které se s holkama ještě rády vrátíme, až budou starší. Jsou tu i hlubší poselství. Kromě toho se tu dozvíte taky několik receptů, ožijí tu běžné kuchyňské potřeby i některé tradiční pohádky...
Kniha Kuchyňské pohádky v seznamech
v Mé knihovně | 10x |
2013 | ![]() |
2011 | ![]() |
2010 | ![]() |
2012 | ![]() |
2013 | ![]() |
Jestli se mi něco nelíbilo, tak to byla tahle kniha.
Autorka přepracovala některé klasické pohádky a některé vymyslela sama. Jako plus dávám kreativitu, že psala opravdu o běžných věcech. např. Pracovní den lžičky.
ALE...
Přepracování jsou otřesná, protože kniha neučí harmonii a lásce, jak se píše na přebalu. Ukončit pohádku větou: "Lakomou cukřenku nikdo nelitoval." To neučí soucitu. Chybí zápletky a konce bývají špatné.
Tohle bych svým dětem určitě nečetla.