Kudy vchází světlo přehled

Kudy vchází světlo
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/425882/bmid_kudy-vchazi-svetlo-PoU-425882.jpeg 5 302 302

Stěží si lze představit náročnější životní zkoušku. Kariéra Armanda Gamache, dříve respektovaného vrchního inspektora quebecké Sureté, balancuje nad propastí a v rozkladu je také jeho oddělení vražd, ze kterého musela odejít většina jemu věrných agentů. Osamělý policista čelí nejen intrikám z nejvyšších míst, ale i nedůvěře mezi nejbližšími. Ze staré známosti vezme případ Constance Pineaultové, která zemřela těsně před plánovanou cestou do vesničky Three Pines – a pak se strhne něco nevídaného. Ve hře jsou tisíce životů a Gamachovi síly den ode dne ubývají… Další díl populární detektivní série čtenáře v lecčem překvapí, neboť v něm autorka radikálně zamíchá osudy známých postav a vystaví je spleti lží, pomluv a dlouho klíčícího zla. Avšak i uprostřed chaosu lze najít řád a zdánlivě neproniknutelnou tmou může prorazit paprsek světla. Bude to ale stačit?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

How the Light Gets In , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kudy vchází světlo. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (94)

March
01.06.2024 5 z 5

Pro mě nejlepší díl ze série, už bych ho, jako ty předešlé neoznačila povídkou...napětí tomu opravdu nechybělo, happy end také ne, občas trochu přetažené, ale proč ne, hlavně, že to mělo spád. Vražda Constance šla trochu na druhou kolej, ale jinak skvělý díl!

85098211
27.05.2024 5 z 5

Také pro mne to byl určitě jeden z nejlepších případů s inspektorem Gamachem, kterého jsem si oblíbila hned v první knize této výborné série. Zde se opět vrátí do vesničky Three Pines a setká se tak se starými známými z předchozích knih. Vánoce jsou za dveřmi a jedna stará paní - a zároveň bývalá pacientka - se chystá navštívit Myrnu Landersovou, jenomže vůbec nedorazí. A tak se Gamache tohoto případu ujme, protože stařenka se stala obětí vraždy... No a paralelně k tomu je zde ještě i jiný případ. Před třiceti lety se totiž potkali dva silní, charismatičtí muži. Každý z nich by (za normálních okolností) šel svou vlastní cestou, ale společně byli silní. Dokud se nestalo něco víceméně neočekávaného... Jak přesně s tím souvisí Armande Gamache? Něco bylo už prozrazeno nebo naznačeno v minulých dílech, ale zde jde autorka ještě víc do hloubky a svým čtenářům (znovu) přibližuje zkorumpovanost a bezohlednost v řadách quebecké Sûreté. A jde doslova až na dřeň...
No a já této výborné knize dávám zase plný počet a brzy se budu těšit na další setkání s mým oblíbeným Gamachem, jeho rodinou a přáteli ;-).


Emik87
24.02.2024 5 z 5

V tomhle díle je hodně napětí a strachu. A v mém případě i znechucení. To je tak, když velí a rozhoduje někdo, kdo nemá. Naštěstí si inspektor dokáže poradit.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (14. týden)

31.03.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kudy vchází světlo v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených386x
ve Čtenářské výzvě39x
v Doporučených26x
v Knihotéce280x
v Chystám se číst135x
v Chci si koupit34x
v dalších seznamech3x