Kudy vchází světlo přehled

Kudy vchází světlo
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/425882/bmid_kudy-vchazi-svetlo-PoU-425882.jpeg 5 316 316

Stěží si lze představit náročnější životní zkoušku. Kariéra Armanda Gamache, dříve respektovaného vrchního inspektora quebecké Sureté, balancuje nad propastí a v rozkladu je také jeho oddělení vražd, ze kterého musela odejít většina jemu věrných agentů. Osamělý policista čelí nejen intrikám z nejvyšších míst, ale i nedůvěře mezi nejbližšími. Ze staré známosti vezme případ Constance Pineaultové, která zemřela těsně před plánovanou cestou do vesničky Three Pines – a pak se strhne něco nevídaného. Ve hře jsou tisíce životů a Gamachovi síly den ode dne ubývají… Další díl populární detektivní série čtenáře v lecčem překvapí, neboť v něm autorka radikálně zamíchá osudy známých postav a vystaví je spleti lží, pomluv a dlouho klíčícího zla. Avšak i uprostřed chaosu lze najít řád a zdánlivě neproniknutelnou tmou může prorazit paprsek světla. Bude to ale stačit?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Kalibr

How the Light Gets In, 2013

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kudy vchází světlo. Přihlašte se a napište ho.

tinka1974
11.11.2024 5 z 5

Tento díl je mimořádný. Od začátku až do konce. A co se na začátku zdá jako úplně ztracené, na konci se ukáže za požehnání. Inspektor Gamache tady řeší úmrtí Constance, posledního paterče. V průběhu se dozvíme o smutném životě těchto dětí, i když na venek s zdál být pohádkový. Mimo to také prožívá pracovní krizi. Oddělení se mu úplně rozpadá, ztrácí lidi i autoritu. Jediná věrná osoba je Lacostelová, a i ta už začíná propadat malomyslnosti. A teď přeskočím. Gamashe přátele neztratil. I když to tak mohlo vypadat, jeho blízcí zůstali stát za ním a tak se podaří rozkrýt obrovskou korupci a teroristický útok. A návdavkem i vraždu maskovanou za sebevraždu. Inspektor Beauvoir je postaven před rozhodnutí svého života. A jak Gamache celou dobu v tomto dílu opakuje: Všechno dopadne dobře. A znovu se nám vrátila celá partička z vísky. Včetně Rózy. Už se těším na další díl.

Han-nah
21.10.2024 5 z 5

Tak pro tuto sérii je málo *** k hodnocení. Tak, jak píše autorka, tohle je, jako její dítě. Stále a stále při čtení žasnu, s čím dalším přichází a co, z jakoby maličkostí minulých dílů , se jí daří rozplétat. A to nejenom život inspektora Gamache, ale i jeho spolupracovníků a hlavně obyvatel vesničky. Mistrně dotahuje nitky z minulosti do dalších dílů, kdy vše pomalu, ale jistě graduje. Cíleně se dostává postavám do nitra. Kdo si už myslel, že násilně roztříštěný tým Armanda Gamache skončil, teprve uvidí, co se ještě v rozpadající se Quebecké Sureté bude dít. Msta, vysoké ego a politika zde hrají velkou roli.

Vražda Constante je v této knize jakoby na pozadí, ale , jak píše autorka, inspirací jí byla paterčata, narozená v roce 1934. Sestry Dionne měly tu smůlu, že se narodily v nesprávnou dobu, chudobné rodině. Z těchto vyjímečných, identických paterčat udělala společnost otroky. Byly , jako atrakce v ZOO. Vše musely dělat společně, jako jediná identita. Proto v knize i Constance žila velice tajemně a neměla odvahu se svěřovat.
Určitě neuděláte chybu, když si ke čtení pustíte autorkou zmiňovanou píseň Anthem od L. Cohena, protože Kudy vchází světlo - být obklopen milými lidmi, krásnou četbou a uklidňující hudbou.

kachnes
23.08.2024 5 z 5

Zatím nejlepší díl. A styl psaní je prostě pohlazení po duši, skoro zapomenu, že čtu detektivky . Tahle série je prostě něco

Knižní novinky (14. týden)

31.03.2019

Kniha Kudy vchází světlo v seznamech