Kurvítka v hlavě - Proč i chytří lidé jednají hloupě přehled
Ivo Toman
Říká se, že výrobci dávají do přístrojů něco, co způsobí, že se ty přístroje po čase pokazí. Ideálně hned po záruce. Lidově těmto sabotérům říkáme kurvítko. Něco podobného máme i ve svém myšlení, proto se často chováme dost hloupě. Náš mozek si z několika informací okamžitě domyslí zbytek. Jenže tyto myšlenkové zkratky se občas "nestrefí". Pak najdeme smysl tam, kde není. A z jasných faktů vytvoříme naprosto špatné závěry.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kurvítka v hlavě - Proč i chytří lidé jednají hloupě. Přihlašte se a napište ho.
Já vám nevím, kniha podle mě nemá ucelený koncept. Je plná myšlenek s kterými souhlasím, ale při čtení stránky číslo dvě, už nevíte o čem byla stránka předchozí.
Asi mi dáte za pravdu, že když jste dočetli, řekli jste si něco jako - jo tak to je v tom životě, ale vlastně jste už vůbec nevěděli o čem to celé bylo.
To tak bývá, když se řeší 100 věcí, klouže se ve všech po povrchu, ale žádná nejde do hloubky. Ivo Tomana už jsem kdysi četl nebo slyšel někde mluvit a absolutně nic proti. Tenhle titul je ale jakejsi divnej.
Každá kniha pana Tomana je naprosto úžasná. Některé věci člověk ví, jiná jsou taková haló uvědomění. A je potřeba těchto slov.
Ocenění knihy (1)
2018 -
Český bestseller
(Odborná a populárně naučná literatura pro dospělé)
Kniha Kurvítka v hlavě - Proč i chytří lidé jednají hloupě v seznamech
2009 | Debordelizace hlavy |
2018 | Kurvítka v hlavě - Proč i chytří lidé jednají hloupě |
2008 | Úspěšná sebemanipulace |
2019 | Božka |
2011 | Motivace zvenčí je jako smrad |
Tolik užitečných informací, že se musí číst dvakrát. Jednou, aby člověk přelouskal celou knihu a mohl si ji tady odškrtnout, že ji přečetl a podruhé pomalu, aby našel svá kurvítka a začal praktikovat jejich omezování.