Kurz přežití přehled

Kurz přežití
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503326/bmid_kurz-preziti-xmO-503326.jpg 4 10 10

Blackout, ekonomický kolaps, přírodní katastrofy nebo nová nakažlivá nemoc. Na všechno se dá připravit! Instruktor kurzů přežití Amar Ibrahim ví o chování v krizových situacích první i poslední. Nečekají vás žádné teoretické koncepty, ale ryze praktické tipy: od přežití v divočině během všech ročních období až po řešení nebezpečných situací v městské betonové džungli. Kdo je připraven, nebude překvapen – tyhle znalosti se budou hodit úplně každému.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kurz přežití. Přihlašte se a napište ho.

Belforn
21.11.2024 3 z 5

Amar Ibrahim si ve své knize posteskl, že zmizela branná výchova ze školních předmětů a děti, potažmo dospělí, kteří prostupují systémem vzdělávání, nemají základní dovednosti. Potud se dá s autorem více či méně souhlasit (i autor připouští, že rozdíly mezi lidmi jsou značné). Nicméně kniha dle mého názoru tento stav příliš neřeší.
První část nabízí poučné příběhy, kdy lidská vůle překonala krizovou situaci, poté se věnuje několika spíše obecným příkladům, aby zakončil nejlepší částí knihy a to jsou seznamy, co má obsahovat KPZ a lékarnička i s velkým upozorněním, že by člověk měl s těmito věcmi pracovat.
V knize jsou víceméně informace, které autor říká ve všech rozhovorech. Osobně si myslím, že autorovy kurzy budou na české poměry mimořádné, ale kniha se řadí spíše k průměru.

ivca79
02.05.2024 2 z 5

Taková hrozně obecná knížka, nic zásadního jsem se nedozvěděla.

McBerny
09.06.2023 1 z 5

Pokud potřebujete rady typu: když máte hlad, najezte se, když vedle vás hoří, utečte, je tato kniha ideální. Nemluvě už o politické agitce na závěr

Kniha Kurz přežití v seznamech