Kvety v podkroví přehled

Kvety v podkroví
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/142562/bmid_kvety-v-podkrovi-ifc-142562.PNG 4 1031 1031

Květy z půdy série

1. díl >

Kvety v podkroví, prvý diel monumentálneho päťdielneho románu Virginie Andrewsovej. Úspešný muž, očarujúca manželka, štyri krásne, zdravé deti, komfortý dom, automobil, komfortné priestory... Jediná tragická sekunda na diaľnici, prinášajúca otovi smrť, mení život rodiny v absurdný príbeh napätia, surovo realistických, zároveň však neuveriteľných udalostí. Deti, dosiaľ plné dôvery v okolitý svet, sa akoby mávnutím čarovného prútika ocitajú v nepriateľskom, extrémne bigotnom prostredí, ktorému nerozumejú a ktoré ich úprimné a otvorené povahy ani pochopiť nemôžu. Je to zároveň svet veľkých peňazí, svet obrovského majetku, ktorý láme charaktery a robí z ľudí beštie. Podľahnú ich krehké duše a telá neľútostnému zákonu dospelých alebo ich všetky hrôzy zocelia?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)

Flowers in the Attic, 1979

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kvety v podkroví. Přihlašte se a napište ho.

Hradčiatko
01.02.2025 5 z 5

Čítala sa ako dospievajúca a strašne ma to zobralo. Bola som neskutočne rozpoltená, pretože som podvedome fandila láske a tá pritom nebola "normálna", vžívala som sa do pocitov hlavnej hrdinky, predovšetkým ohľadne zničených vlasov, to mi utkvelo v hlave po 25 rokoch fakt detailne... Zohnala som si práve druhú časť a chystám sa k tej sérii vrátiť, pretože si ozaj nie som istá, či som v tej dobe pokračovanie zvládla, alebo som to odložila. Anotácie ďalších dielov sú mi známe, skúsim si to oživiť a porovnať, ako sa k textu postaví moje dospelé a materské ja.

knihárna
28.10.2024 5 z 5

Tohle je příběh o odporné matce, která milovala samu sebe víc, než svoje děti a zároveň silný příběh o sourozenecké lásce.
Kniha je hodně popisná a dobře se četla. Rozesmutní vás, rozněžní a taky vás rozhodně hodně naštve.
Hlavními postavami této knížky je čtveřice dětí, ve věku od 3 do 15 let. A taky jejich matka, malicherná zrůda, která si znovu zvykla na bezproblémový život bez závazků. Jejíž vlastní děti, se pro ni staly přítěží.
Po přečtení této knížky jsem tak smutná a naštvaná a tak moc bych dětem přála, aby teď byl jejich život jenom nádhernej a šťastnej a dokonalej, ale tato knížka je součástí pentalogie a tak bohužel zatím neočekávám šťastný konec. A proto další pokračování číst nebudu a tak můžu předstírat, že to touhle knihou skončilo, protože po takové zkušenosti nejsem absolutně připravená na další krutý okamžiky v jejich tak krátkých životech.

Janet560
11.10.2024 5 z 5

Krásný a zároveň hrozivý příběh o semknutosti a lásce sourozenců a zrůdnosti dospělých. Už se těším na další díly.

Knižní novinky (16. týden)

14.04.2019

Kniha Kvety v podkroví v seznamech

v Přečtených1 522x
v Mé knihovně502x