Květy z půdy přehled
Virginia Cleo Andrews
Květy z půdy série
1. díl >
Rodinná sága o spletitých osudech dětí, ke kterým se vlastní rodina zachovala neuvěřitelně krutě a nelítostně. - Život mladé šťastné rodiny se po tragédii změní v absurdní příběh. Sourozenci Christopher, Cathy, Cory a Carrie jsou nuceni žít v temném podkrovním pokoji - bez čerstvého vzduchu, živých květin, rodičovské lásky a pocitu volnosti. Doposud čisté, křehké dětské duše nic nechápou a krutý osud se na nich začíná záhy podepisovat...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno:Originální název:
Flowers in the Attic, 1979
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Květy z půdy. Přihlašte se a napište ho.
![knihárna knihárna](https://www.databazeknih.cz/img/users/39_/395640/m_kayareca-6622412947c5a.png?v=1713520937)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tohle je příběh o odporné matce, která milovala samu sebe víc, než svoje děti a zároveň silný příběh o sourozenecké lásce.
Kniha je hodně popisná a dobře se četla. Rozesmutní vás, rozněžní a taky vás rozhodně hodně naštve.
Hlavními postavami této knížky je čtveřice dětí, ve věku od 3 do 15 let. A taky jejich matka, malicherná zrůda, která si znovu zvykla na bezproblémový život bez závazků. Jejíž vlastní děti, se pro ni staly přítěží.
Po přečtení této knížky jsem tak smutná a naštvaná a tak moc bych dětem přála, aby teď byl jejich život jenom nádhernej a šťastnej a dokonalej, ale tato knížka je součástí pentalogie a tak bohužel zatím neočekávám šťastný konec. A proto další pokračování číst nebudu a tak můžu předstírat, že to touhle knihou skončilo, protože po takové zkušenosti nejsem absolutně připravená na další krutý okamžiky v jejich tak krátkých životech.
![Janet560 Janet560](https://www.databazeknih.cz/img/users/38_/380256/m_janet560.jpg?v=1727928044)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Krásný a zároveň hrozivý příběh o semknutosti a lásce sourozenců a zrůdnosti dospělých. Už se těším na další díly.
Knižní novinky (16. týden)
14.04.2019
Kniha Květy z půdy v seznamech
v Přečtených | 1 519x |
v Mé knihovně | 502x |
1998 | ![]() |
1993 | ![]() |
1995 | ![]() |
1994 | ![]() |
1993 | ![]() |
Čítala sa ako dospievajúca a strašne ma to zobralo. Bola som neskutočne rozpoltená, pretože som podvedome fandila láske a tá pritom nebola "normálna", vžívala som sa do pocitov hlavnej hrdinky, predovšetkým ohľadne zničených vlasov, to mi utkvelo v hlave po 25 rokoch fakt detailne... Zohnala som si práve druhú časť a chystám sa k tej sérii vrátiť, pretože si ozaj nie som istá, či som v tej dobe pokračovanie zvládla, alebo som to odložila. Anotácie ďalších dielov sú mi známe, skúsim si to oživiť a porovnať, ako sa k textu postaví moje dospelé a materské ja.