Kyber a eko přehled
Jana Karlová , Zdenka Sokolíčková , Václav Bělohradský , Manfred Spitzer , Martin Soukup
Digitální technologie v environmentálních souvislostech Jaké jsou vzájemné vazby mezi intenzitou života v zajetí technologií a vším, co kvůli nim ztrácíme? Titulním přispěvatelem publikace je německý psychiatr Manfred Spitzer, autor bestsellerů Digitální demence a Kybernemoc!. K dalším patří sociolog Václav Bělohradský se studií o internetu a jeho dopadech na naši hermeneutickou kompetenci, kulturní antropolog Martin Soukup shrnující důsledky šíření digitálních technologií na Papui Nové Guineji, pastevec ovcí Jeremiáš Havranu s manifestem na téma postarchaismu, kyberšábesu a dřevního hackerství, kulturoložka Jana Karlová s tématem proměn našich domovů a měst a Zdenka Sokolíčková s analýzou souvislostí stále více digitalizovaného života a globálních procesů přehřívání/ochlazování na poli kultury a identity.... celý text
Sociologie, společnost Technika a elektro
Vydáno: 2019 , HostOriginální název:
Kyber a eko
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kyber a eko. Přihlašte se a napište ho.
Knižní novinky (50. týden)
08.12.2019
Kniha Kyber a eko v seznamech
v Mé knihovně | 4x |
Autoři knihy
česká, 1983 Zdenka Sokolíčková
česká, 1983 Václav Bělohradský
česká, 1944 Manfred Spitzer
německá, 1958 Martin Soukup
česká, 1977
Trochu zklamáni. Dle anotace jsem se těšil na knihu kombinující zdánlivě odlišené - kyber(punk) a eco(nomy/logy). Kniha má cca 200 stránek a z toho 50 stránek je poznámkový aparát. Celkem je 5 autorů, ale první Manfred Spitzer zaujal skoro 50 stránek, tj 1/3 knihy. Popisuje to co od autora čekáte - radikální změna chování lidí kvůli technologiím. Na toto téma napsal už dvě knihy. Na zbytek autorů zbyde 100 stránek, z nichž nejzajímavější je asi Martin Leskovjan, který ani není na obalu knihy.