Kým vychladne káva přehled

Kým vychladne káva
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462937/bmid_kym-vychladne-kava-BIn-462937.jpg 4 969 969

Funiculi funicula série

1. díl >

Čo by ste povedali na to, keby ste sa mohli vrátiť do minulosti, hoci len na malú chvíľu, kým vám vychladne káva? V jednej malej tokijskej kaviarni pomenovanej podľa známej neapolskej piesne Funiculi Funicula vraj takúto možnosť ponúkajú. Má to však háčik. Môžete sa stretnúť len s ľuďmi, ktorí kaviareň už niekedy navštívili. Nech urobíte čokoľvek, prítomnosť tým nezmeníte. Pri pobyte v minulosti sa nesmiete pohnúť z presne určeného miesta. Váš čas v minulosti sa začína zaliatím kávy a končí sa v okamihu, keď káva vychladne. A to sme zďaleka nevymenovali všetky zo zoznamu čudesných pravidiel... Napriek tomu sa nájdu ľudia, ktorí sa náročnými podmienkami nedajú odradiť a naberú odvahu skúsiť to. Kniha ponúka štyri dojímavé príbehy tých, ktorí cestu v čase podstúpili. Čo všetko im priniesla a ako sa vďaka nej zmenili ich osudy? Milenci je príbeh ženy, ktorá sa rozišla s mužom, za ktorého sa chcela vydať. Manželia je príbeh muža strácajúceho pamäť a jeho manželky, zdravotnej sestry. Sestry je príbeh ženy, ktorá ušla z domu, a jej mladšej sestry, ktorá milovala jedlo. Matka a dcéra je príbeh tehotnej ženy, zamestnankyne kaviarne.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Lindeni

コーヒーが冷めないうちに (Kóhí ga samenai uči ni), 2015

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kým vychladne káva. Přihlašte se a napište ho.

Andi
04.02.2025 3.5 z 5

Probulela sem polovinu knihy. Hodně to hraje na city. Jinak fajn čtení.

Liilith
02.02.2025 4.5 z 5

Dojemná kniha. Každý příběh je úplně jiný a dotýká se emocí, které jsou pro lidské srdce těžké. Přesun v čase má geniální příchuť a pravidla, která ho provázejí, a žena v bílých šatech příběhy ještě více podbarvují. Tím, že doprovázíte postavy na cestování časem, začnete jim vic rozumět a připoutáte se k jejich historii.

Evkae36
13.01.2025 5 z 5

Kniha, která me vzala za srdce. Každý pribeh ma svůj hlubsi význam, který donutí zapremyslet.
Cetla jsem v anglictine, takze netusim jak je na tom cesky preklad, jestli nahodou ten hlubsi smysl neunikl..

Knižní novinky (8. týden)

21.02.2021

Knižní novinky (15. týden)

07.04.2019

„Všechno nejde vždycky tak, jak si člověk přeje.

"V konečnom dôsledku, či sa človek vráti do minulosti, alebo navštívi budúcnosť, prítomnosť sa nijako nezmení. Preto sa natíska otázka – aký má tá stolička vlastne význam? (Pozn.: iba pitím kávy na tejto stoličke sa človek mohol presunúť v čase.) Človek dokáže prekonať aj tie najťažšie prekážky. Je to len otázka postoja. A ak tá stolička dokáže zmeniť naše myslenie, jej význam je nepochybne veľký."

Kniha Kým vychladne káva v seznamech

v Přečtených1 276x
v Mé knihovně351x