L. N. Tolstoj - Anna Karenina přehled

L. N. Tolstoj - Anna Karenina
https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/98367/anna-karenina-98367.jpg 4 39 39

Podle románu Lva Nikolajeviče Tolstoje převyprávěl Václav Dušek. Kvůli své vášnivé lásce se rozhodla definitivně změnit svůj život a volit mezi salonním životem v nelásce a přirozeným právem na štěstí. Nechce dále tajit svůj milostný poměr a je odhodlána opustit muže a syna, ztratit své společenské postavení a čelit opovržení ze strany bývalých přátel a společnosti. Nový život jí však nepřináší to, po čem opravdu touží, a vír událostí vede její kroky na osudové nádraží…... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize L. N. Tolstoj - Anna Karenina. Přihlašte se a napište ho.

pepap
15.10.2024 4 z 5

Docela mi trvalo, než jsem tuhle konkrétní knihu docenil. Dlouho mi přišla Anna Karenina jako ukňouraná šlechtična, které se nic nelíbí a s ničím není spokojená. Když si ale člověk představí tu zoufalost a bezmocnost, společenskou izolaci, kulturní a sociální odstřižení .. a to všechno jen pro ni, u mužů se aférky tak nějak berou jako zlobení, nad kterým se udělá "tytyty" a stane se šťavnatou součástí pomluv vyšší společnosti. On zastává vážený úřad, ona nesmí ani do divadla, aniž by si od ní lidé opovržlivě neodsedali. Je to síla.

pepap
13.10.2024 4 z 5

ElleNora
15.03.2020 3 z 5

I tato převyprávěná verze má něco do sebe. Zápletky rozhodně stojí za to přečíst a je zajímavé sledovat vývoj jednotlivých postav.
Trochu mě mátla jména postav. Většina z nich jich má totiž víc a občas se používají přezdívky, takže mi často trvalo zjistit, o kom se mluví.

Kniha L. N. Tolstoj - Anna Karenina v seznamech