Labutě z Páté avenue přehled

Labutě z Páté avenue
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356405/bmid_labute-z-pate-avenue-K5A-356405.jpg 4 54 54

Ze všech hvězd newyorské smetánky září Babe Paleyová nejjasněji. Její dokonalá tvář pravidelně zdobí stránky časopisu Vogue, její vybraný vkus a styl je všemi obdivovaný. Jak se zdá, Babe má všechno: peníze, krásu, osobní kouzlo, šperky, vlivné přátele, váženého manžela, nádherné rezidence. Pod spořádaným, elegantním zevnějškem však přebývá vášnivá, osamělá žena toužící po opravdové lásce a niterném vztahu. Pak se objeví Truman Capote. Drobný, zlatovlasý génius s gigantickou osobností doslova vpadne na scénu a pořádně zatřese s Babe a ostatními „labutěmi“, jak výstižně svou skupinku elegantních přítelkyň z nejvyšší společnosti pojmenoval. Díky nim získá Capote výjimečný přístup do zákulisí manhattanské elity, přímo k nejužšímu kroužku mocných, opředenému skandály a drby. Nepochybujíc o jeho oddanosti, Babe si ani ve snu nedokáže představit, jakou spoušť za sebou Truman zanechá. Když se z člověka ale jednou stane vypravěč příběhů, nepřestane jím být ani tehdy, když se mu v největší důvěře svěří někdo blízký… Trumanova proslulost dosahuje vrcholu, když se na jeho hvězdný maškarní Černobílý ples (Black and White Ball) sjíždějí takové celebrity jako Frank a Mia Sinatrovi, Lauren Bacallová či Rose Kennedyová. Velmi záhy však Truman Capote zažehne literární skandál, jehož zničující následky budou doznívat ještě mnoho let poté.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Metafora

The Swans of Fifth Avenue, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Labutě z Páté avenue. Přihlašte se a napište ho.

kopeceli
18.10.2024 4 z 5

Nad tímto hodnocením jsem hodně rozmýšlela. Protože mě se kniha dost líbila. O labutích jsem neměla tušení a zajímal mne jejich život, jejich osud. Nemyslím si, že šlo jen o knihu drbů. Našla jsem v ní myšlenky, o kterých ještě dál budu přemýšlet. Sama osoba Trumana Capoteho pro mne vždy byla špatně pochopitelná. Nyní mám pocit, že mu rozumím víc a tím zároveň i jeho tvorbě.
Nicméně hvězdu dolů dávám, protože se kniha příliš táhla a udržet pozornost, zájem o téma, dalo po půlce knihy už dost práci.

KHelca
11.11.2022 1 z 5

Bohužel tohle bylo zřejmě zklamání roku. Připadalo mi, že čtu bulvární časopis, drby na každé straně a celá kniha prakticky bez děje. Beletrizovane životopisy z této řady mám jinak rada, ale tohle byl opravdu preslap.

niknikita
28.06.2022 2 z 5

Nadšení se nekonalo, přestože knihy z této edice mám ráda.
Jednak nemusím klepy které najdete téměř na každé stránce, a pak mne neoslovil ani literární styl autorky, přestože si zvolila zajímavý životní příběh o přátelství tak nesourodé dvojice, jakými byli Capote a Babe.
Právě jediný Truman Capote je postava, která si aspoň trochu získala můj zájem, ale i tak jsou Labutě jenom pozlacená prázdnota...

Gloria nenáviděla lháře víc než lhářky. Ženy koneckonců nebyly od narození cvičeny v ničem jiném. Lžeme o bolesti, lžeme o štěstí, lžeme o tom, jak jsme díky mužům šťastné a jak se s nimi cítíme dobře, ačkoliv ve skutečnosti chceme jenom spát v čisté, teplé posteli. Samy.

Traumata z dětství jsou jako squatteři. Využívají zanedbávání a slabosti natolik, že už si pak nedokážete představit život bez nich.

Kniha Labutě z Páté avenue v seznamech

Autorovy knížky