Labyrint (1.-3. díl) přehled

Labyrint (1.-3. díl)
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/267979/mid_labyrint-1-3-dil-XNi-267979.jpg 4 222 222

Labyrint série

Kompletní vydání série Labyrint v jediné knize. Thomas se jednoho dne probudí uprostřed Labyrintu bez jediné vzpomínky na to, kým byl předtím. Za vysokými hradbami a nekonečně proměnlivým bludištěm čeká svoboda, ale nikomu se ještě nepodařilo uniknout. Thomas s ostatními chlapci je odhodlán to změnit. A pak se objeví dívka. Vůbec první dívka. A zpráva, kterou nese, je děsivá…... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (ČR)

Maze Runner - omnibus edition

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Labyrint (1.-3. díl). Přihlašte se a napište ho.

Inuusattis
10.11.2024 4 z 5

Kniha má krásný obal i pěknou ořízku.
Příběh jako takový se mi líbil, ale popisy míst nebyly tak detailní jako třeba v Hunger Games, i když byla kniha zajímavá a místy i napínavá, tak jsem se přesto chvílemi nudila a pořád čekala na nějaký velký zvrat, který přišel pomalu až na konci knihy.
Přesto knihu hodnotím kladně a doporučuji.

dancadragneel
27.10.2024 4 z 5

Za mě je to kniha, která patří začínajícím čtenářům (15-18 let) scifi žánru. Je to zajímavá kniha, ale pro člověka mého věku už tam chybí více popisu, více zajímavostí o postavách a více informacích. Přesto všechno se mi kniha jako taková líbila. Je to příjemná oddychovka. Jediné co mi vadilo, že na prvních dvaceti stránkách každé části se dělo něco, poté většinu knihy byl relativní klid a pak na konci 50 stran byl velký výbuch všeho až to člověk někdy neměl šanci rychle pobrat.
Ale i přesto vřele doporučuji jako první z knih, co si chce puberťák přečíst společně s Hunger games a Divergencí.

Lokina
22.07.2024 5 z 5

(SPOILER) První díl hodnotím velmi kladně. Přiznávám, že film jsem viděla jako první a celou film. sérii řadím mezi moje oblíbené. Kvůli tomu jsem si i kupovala knížku. Ale pokaždé když jsem ji chtěla začít číst, tak to nedopadlo. Sama nevím proč, jestli jsem se bála, že mě to nebude bavit (když film mě nadchnul).
Teď konečně přišla její chvíle. A všechny obavy, že už jsem mimo věkovou skupinu, že je to z pohledu kluka a vůbec, že se to točí výhradně jenom kolem mužských postav, šly stranou.
První díl mě bavil. Dystopické romány mám v oblibě a tento se mi trefil do noty. Čtení jsem si užívala, bylo to čtivé, napínavé, akční. Zajímavé a tajemné bylo dění a rozluštění okolo Labyrintu a jeho děsivý význam.
Zatím jsem spokojená a těším se na druhý díl.
Druhý díl nás přenesl z Labyrintu na zcela odlišné místo Spáleniště, které působilo depresivně a nahánělo hrůzu. I tak se to četlo velmi dobře, děj byl svižný, měl co nabídnout, aby mě to dokázalo upoutat. Za mě to byla podařená část, kde Thomas poprvé čelil raplům pod zemí. Povedené pokračování této trilogie.
Třetí díl se mi také líbil, stejně jako u předchozích dílů, i tento si dokázal udržet svižné tempo. Zvláště scény, kde dojde ke konfrontaci s raply, jsem si vyloženě užívala. Newta jsem měla ráda a při čtení pasáže, kde je zabit Thomasem na vlastní přání, jsem byla velmi smutná.
Trilogii určitě doporučuji, kdo má rád scifi a dystopické romány. Rozhodně patří k nejzdařilejším dílům svého žánru.

Kniha Labyrint (1.-3. díl) v seznamech

nebezpečný virus sci-fi

James Dashner
americká, 1972
2014  85%Labyrint: Útěk
2015  80%Vražedná léčba
2014  83%Spáleniště: Zkouška
2016  79%Rozkaz zabít
2015  85%Labyrint (1.-3. díl)