Lao-c: Život a působení připravovatele cesty v Číně přehled
kolektiv autorů
Tato kniha představuje Lao-c'eho jako duchovního vůdce čínského národa. Čtenář je seznamován s důležitými okamžiky z mudrcova života, s jeho učením o bohu, "Vznešeném", a o zákonech působících ve stvoření.
Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: 1994 , Integrál , Stiftung GralsbotschaftOriginální název:
Lao-Tse: Leben und Wirken des Wegbereiters in China
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lao-c: Život a působení připravovatele cesty v Číně. Přihlašte se a napište ho.
Kniha se četla velmi dobře. Pak jsem se dostala k další jejich knize a po pouhém nahlédnutí do knihy o Buddhovi o jehož životě již vím alespoň zásadní věci, které jsou v knize Buddha naprosto překrouceny, zpětně očekávám překroucené údaje i v knize o Lao-ćeovi, protože je ze stejné edice od stejného autora pod vlivem stejného "gurua", tuto knihu vyřazuji z knihotéky
Není to jednoduché čtení, ale když se do toho dáte a zvyknete si na styl, je to velmi povznášející vyprávění. A nepochybuji o tom, že pravdivé.
Kniha Lao-c: Život a působení připravovatele cesty v Číně v seznamech
Tato kniha, stejně jako další z knižní řady, rozhodně není pro každého, protože nejde o tradiční popis historiků ani o líbivý příběh romanopisců. Jde o popis událostí, které byly přijaty duchovním zrakem přímo z akashi. Proto nečekejte tradiční legendy o vousatém novorozenci nebo o starci mizícím kdesi v Indii odjíždějíc na volovi.
Příběh se čte velmi dobře a je poutavý, při druhém třetím čtení si uvědomíte více a více, jak se lidé za dva tisíce let téměř nezměnili.
Osobně vřele doporučuji ;-)