Láska & štěstí přehled
Jenna Evans Welch
Láska & gelato série
Addie se vydává do Irska na šíleně okázalou svatbu své tety a doufá, že přitom konečně zapomene na to, co provedla - z čeho má teď zlomené srdce a cítí se kvůli tomu příšerně. Její bratr Ian ji však zapomenout nenechá a tak se neustále hádají, dokonce se i poperou, i když donedávna byli nerozlučná sourozenecká dvojka. Už aby byla na návštěvě v Itálii a mohla nechat všechny problémy a hádky s bratrem za sebou. Pak ale v zaprášené knihovničce v hotelu objeví zvláštního průvodce po Irsku, který jí pomůže konečně zapomenout na své starosti i Ianovy stížnosti. Plány na cestování se nečekaně změní a ona se ocitne v neuvěřitelně mrňavém autě spolu s bratrem a jeho hezkým irským kamarádem na cestě kolem smaragdového ostrova. Při brouzdání mezi nekonečnými zelenými kopci, starými hrady a starobylými lesy doufá Addie, že se jí podaří zapomenout na zlomené srdce a zlepšit svůj vztah s bratrem. Pokud se ovšem cestou úplně neztratí…... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2019 , CooBooOriginální název:
Love & Luck, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Láska & štěstí. Přihlašte se a napište ho.
Od autorky som už čítala romantiku Láska a gelato, ktorá bola naozaj skvelá, tak som mala vysoké očakávania aj od tejto knihy. Bohužiaľ som bola sklamaná. Začiatok sa čítal ťažko, snáď prvých 20 strán bol len rozhovor v aute, ktorý sa dlho neposúval žiadnym smerom. Tak nejak som podľa názvu knihy očakávala, že v nej bude viac romantiky. Riešili sa tam skôr súrodenecké vzťahy. Čo mňa prekvapilo, bolo prepojenie postáv (Lina a Ren) s príbehom. :-)
Zjavne som nebola čitateľ, pre ktorého bola kniha určená. Je pravda, že som už trochu staršia, ale YA knihy mám rada. Táto však bola určená pre dievčatá 13+.
Od této spisovatelky jsem již četla knížku Láska & gelato, která se mi jako letní román velmi líbila, a proto jsem se na tuto její knihu velmi těšila. Jenže mě ze začátku moc nebavila. Šestnáctiletá puberťačka a její problémy. Jenže pak se tam objevil velmi sympatický podivín Rowan a moje pozornost patřila jenom této knize. Nakonec jsme si ji velmi užila a mohu doporučit jako lehký prázdninový román.
„Lidi prostě rádi zařazujou ostatní do škatulek, a tak si nás někam rozhodí, aniž by kohokoli zajímalo, kde je pravda.“
Kniha Láska & štěstí v seznamech
Vůbec nechápu tak nízké hodnocení, protože je to úžasná kniha.
Když začnu číst , musí mě příběh oslovit do deseti stran - a tady hned
úvod a mé srdce zaplesalo - Irsko - moje láska :-)
Je to sice příběh bratra a sestry, kteří ztratili k sobě cestu.
Mají letět do Itálie, ale shodou okolností a šťastných - nešťastných
náhod cestují s kamarádem celým Irskem na koncert skupiny Electrict Picnic.
Mezi kapitolami průvodce Irskem popisuje každé místo i s popisem přírody.
Naprosto originální a skvělá kniha. Jelikož jsem vynechala první díl,
tak je to první kniha autorky a jsem nadšená.
Vřele doporučuji !!!
Je čas otevřít kufr, mysl a hlavně: tohoto průvodce, protože kromě toho, že jsem nesnesitelný expert na všechno irské, vím taky svoje o trápení s láskou. Ber to jako průvodce obojím najednou. A nepředstírej, že mě nepotřebuješ. Obě víme, že průvodců po Irskou jsou tisíce, ale ty sis vybrala právě tenhle.
Jsi tu správně, miláčku. Smaragdový ostrov možná není jediným místem, kde se dá zahojit milostné zranění, ale je rozhodně tím nejlepším.
Věř mi.
P. S.: Nedávno jsem v jednom slunečném odpoledni v County Clare napočítala čtyřicet sedm odstínů zelené. To koukáš, co?