Láska a jiná vykolejení přehled
Leah Konen
Jedna cesta vlakem. Dva cizinci. Noah je beznadějný romantik a právě se vrací domů, aby se usmířil se svou osudovou dívkou. Ammy cestuje za svým otcem a na pravou lásku nevěří, protože jí rodiče byli špatným příkladem. Když jejich vlak uvízne ve sněhové bouři, Ammy a Noah, nemají jinou možnost, než pokračovat v cestě společně. Co se zpočátku zdá jako drobná zajížďka, se změní v jedinečné dobrodružství a dva naprostí cizinci se do sebe během jediné noci zamilují. Ráno ale všechno změní a jejich cesta nabere nečekaný směr... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2018 , Yoli (ČR)Originální název:
Love and Other Train Wrecks, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Láska a jiná vykolejení. Přihlašte se a napište ho.
Tahle kniha mi doma leží už nějakou dobu, tak jsem po ní konečně sáhla. Je to velmi miloučké usměvavé čtení a dobře se to čte. Kapitoly jsou krátké, takže příběh rychle utíká. Ammy i Noah mi byli sympatičtí už od začátku, i když Ammy na Noaha nemusela být sem tam tak ostrá. Konec mě trochu zklamal a kniha mohla být klidně o pár stran delší.
Zábavný, milý a celkem vtipný příběh plný různých překvapení. Opět jsem přečetla jedním dechem. Je to hlavně o vztazích - rozchody a setkání, nové začátky i konce - prostě přesně jako v životě. Znovu doporučuji přečíst si v období rozchodu, asi spíše než v době zamilovanosti, i když co já vím .. Myslím si, že může dát trochu optimismu člověku do žil. Už vím kdo ji jistě ocení.
Knižní novinky (19. - 25.11.)
19.11.2018
Kniha Láska a jiná vykolejení v seznamech
láska romantika sníh, vločky zima pro dospívající mládež (young adult) sněhová bouře
2021 | Zlomení lidé |
2017 | Jsem romantik, ale léčím se |
2018 | Láska a iné vykoľajenia |
(SPOILER) Milý příběh Ammy a Noaha, kteří se potkávají ve vlaku, aby následně zažili dobrodružství v chumelenici za autobusem, autem a teplem, ale klacíky pod nohy jim háže usněžené počasí, počas kterého doprava stávkuje. Ammy a Noah si napokon nejsou ani cizí, ani vzdálení, právě naopak - cestu k sobě i když nehledají, tak najdou. Bohužel svět je tak malý, že mají jednu společnou známou. A to na jejich náklonnost a vznikající lásku vrhá stín pochybností..