Láska bez pout přehled
Šárka Weberová , Zdeněk Weber
Byli jsme vychovaní tak, abychom potlačovali svoje emoce, myšlenky a slepě tiše přijali věci takové, jaké jsou. Odkloňte se od této cesty. Staňte se tím, kým opravdu jste. Naučte se žít ve vztazích a milovat druhé i s jejich stíny, obavami, rozvody a lidstvím. Pojďte s námi znovuobjevit svoji skutečnou podstatu. Tou je podle nás znovunalezená láska. Nikoli láska v kontextu zamilovanosti, ale láska coby životní cesta, láska jako postoj a první a konečná odpověď.... celý text
Biografie a memoáry Osobní rozvoj a styl
Vydáno: 2016 , True selfOriginální název:
Láska bez pout. Krok za krokem k zapomenutému zdroji lásky., 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Láska bez pout. Přihlašte se a napište ho.
Nepropracované, hodně obecné, bohužel mi to nic nedalo. Přišlo mi, že kniha je určena spíše jako doplněk k seminářům pořádaných autory nebo něco podobného. Spíše pro přiznivce Weberových.
Když mi kamarádka tuhle knížku dala, zrovna jsem hledala odpovědi na spoustu otázek, ubezpečení, že neblázním. Mně kniha pomohla.
Alespoň malý citát (str. 25): "Jakmile však začne partner tyto věci /domácí práce, vaření ap./ brát jako samozřejmost, vzniká frustrace, která brání toku lásky. Protože cokoli, co v našem životě začneme pokládat za samozřejmost, se začne zmenšovat a ztrácet z našeho zorného pole. V takových situacích přestáváme prožívat vděčnost, cítit vnitřní hodnotu. Naopak ten, kdo je na druhé straně, se v tu chvíli začne cítit neviděný, necítěný, nemající hodnotu a odstartuje to u něj drama." A zrovna tak jsem se cítila.
Kniha Láska bez pout v seznamech
Po velkém zklamání z knihy První krok (https://www.databazeknih.cz/prehled-knihy/prvni-krok-cesta-autentickeho-podnikani-360370) jsem od této knihy nic nečekal, ale nakonec jsem byl spíš příjemně překvapený. V knize jsem našel některé zajímavé myšlenky a podněty. Ale i tak souhlasím, že kniha působí dojmem rychlokvašky a věty jako "Rozpoznal jsem, že věda, znalosti a celý svět zaměřený na racionální zpracování informací a vůli je něco pokřiveného." knize na úrovni také moc nepřidávají.