Láska k železákům přehled
Marcel Vanek
Tato kniha je věnována jednomu velice zajímavému šutru. Tato odrůda "obyčejného křemene" dokáže ale vytvořit překrásné obrazy, kresby i hvězdice. Železitý křemen je minerál, kterému je věnovaná celá naše kniha. Snad nejhezčí "železáci", jak jim říkají milovníci těchto kamenů, se nalézají kolem Hořovic, kde se nachází velice často společně s acháty. Budeme se věnovat nejenom nalezištím, ale hlavně překrásným barevným fotografiím, kterých v knize najdete přes 600. Sběratelé ocení i zkušenosti jednoho z největších odborníků na železité křemeny Františka Janouše, který je sbírá skoro padesát let. Jeho poklady jsou nejenom překrásné leštěné kameny, ale i šutrácké příběhy z lokalit, o které se s námi v této knize podělil. Pojďme se tedy opět kochat krásou přírody. Pojďme žasnout nad nádherou železitých křemenů, nad jejich různorodostí a fantazií kreseb, jakou může mít jenom sama příroda...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Láska k železákům. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Láska k železákům v seznamech
sběratelství kameny minerály, nerosty
2008 | Sedm životů |
2007 | Láska k šutrům |
2005 | Milarepa: tibetský rošťák |
2006 | Symbolika nemocí |
2011 | Zázrak zrození a smrti |
Když se mě manžel ptává, jakou kytici bych chtěla k narozeninám, vždycky říkám červenou, oranžovou a žlutou. Žádný div, že se mi líbí železáky.
Knížka je pěkná ke koukání a užitečná při hledání, ale nejvděčnější jsem, že mě konečně přiměla sehnat někoho, u koho je možné kameny rozříznout a vyleštit. Bez toho zůstane většina krásy schovaná.