Polibky svatojánské noci přehled
Cornelia Engel
Láska na Shetlandech série
1. díl >
Hotelová manažerka Mara překvapivě zdědí chátrající penzion na Shetlandských ostrovech. Přitom je to už čtrnáct let, co v hotýlku ve Skotsku byla, a za tu dobu se toho hodně událo. Ne však natolik, aby zapomněla na krátké setkání s pohledným Gavinem, které neskončilo zrovna nejlépe. Mara chce penzion prodat co nejdříve, vždyť ji doma čekají přátelé a spousta práce. Ale není to tak snadné: na opravu penzionu totiž potřebuje mnohem více času, než plánovala. Navíc se znovu setkává s Gavinem. Může mu ale důvěřovat?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2023 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
Mittsommernachtsküsse, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Polibky svatojánské noci. Přihlašte se a napište ho.
Čtení na jedno odpoledne a po druhém dílu už určitě nesáhnu. Jednoduchý až prosťoučký děj - v podstatě o ničem. Ona se cítí 14 let ublížená, on se rozvádí. Konec je jasný. Zítra už nevím, o čem kniha byla.
Pokud hodnotím mezi německou literaturou, dávám 4* oproti třeba ještě naivnější Petře Schier a jejímu Psímu štěstí. Jedná se celkově o jednoduchý, letní příběh, jehož hlavními hrdiny jsou německá hotelová manažerka Mara a její první láska Gavin. Mara se po 14 letech vrací na Schetlandy kvůli nečekanému dědictví penzionu. Všechny dávné pocity radosti a volnosti se jí vrací, navíc se znovu setkává i s Gavinem a objevují znovu vzájemnou přitažlivost. Má ale jejich vztah vůbec šanci? On je stále ženatý a má dvě holčičky a ona má svou práci a přátele v Mnichově.
Pasažér, Zmije a další knižní novinky (34. týden)
20.08.2023
Kniha Polibky svatojánské noci v seznamech
Ve srovnání s "běžnou ženskou produkcí" není tento román napsaný vysloveně špatně (jen průměrně), ale děj je zoufale neoriginální. Doporučuji proto spíše čtenářkám, které čtou málokdy a zákruty příběhu jim nebudou tak povědomé.