Láska, s. r. (ne)o. přehled
Lenka Křížová
David si už od puberty připadal jako mimozemšťan. Zatímco jeho spolužáci byli pod nadvládou hormonů a dychtili po nových zkušenostech, on sám ve svých dvaceti letech ještě nepocítil sexuální zájem o jinou osobu. Dokud nepotkal Olivera... To, co cítí, je pro něj úplně nové a rozhodně se toho nehodlá vzdát... Oliver ale nevydrží s nikým déle, jak několik týdnů, a navíc je pro něj David zakázané ovoce, takže mu odolává. Jenže staré přísloví říká, že takové ovoce chutná nejlépe a David je odhodlaný toho využít a přesvědčit Olivera o tom, že stojí za to pro něj riskovat... A otevřít svoje srdce...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Láska, s. r. (ne)o.. Přihlašte se a napište ho.
Já se autorce velmi omlouvám, ale k ovacím se tentokrát bohužel nepřidám. A to mám její knihy opravdu ráda a u té předchozí jsem psala, že zraje jako víno a že se moc těším na další počin. Ale tohle mi bohužel hodně nesedlo... Kniha je zbytečně rozvláčná a naopak tam, kde by mohla jít víc do detailu nebo rozpracování, tam prostě nejde (máma, Boris, coming-out před spolužáky...). Úvah kurzívou je opravdu hodně, někdy ke škodě příběhu. Ladu v úplném závěru při promluvě do duše nechápu vůbec.
A to vše korunováno nebývale velkým počtem pravopisných chyb, což mi k autorce nesedí.
Ale ať nekončím negativně, oceňuji naučná okénka, jak o sexuálních menšinách, tak o mracích a ano, ilustrace jsou jedním slovem nádherné!
Pokud jste ještě od autorky nic nečetli musíte to rozhodně napravit. Toto je již její čtvrtá kniha, tak že jsem věděla, co čekat. Tedy příběh, který mě naprosto pohltí, propracovaný děj od začátku do konce, originální témata a detaily a sympatické, reálné postavy. Navíc jsem to zase přečetla až moc rychle a můžu jen doufat, že další kniha vyjde brzy.
Tentokrát to bylo s tou orientací trochu složitější - tedy u Davida. Setkala jsem se s tím poprvé a vlastně ani tak nějak všeobecně o tom nemám zjištěných moc informací. Takže fakt zajímavé a ke všemu skvěle zpracované.
Oliver se držel svého konceptu lásky a jen jsem doufala, aby to na konci přeci jen přehodnotil. Jeho nový bráška David mu dal zabrat. Ten kluk se nevzdával, provokoval a zkrátka nešlo si ho neoblíbit. To, jak uměl ve dvaceti ovládnout konverzaci? Neskutečný. A kolik toho dokázal sníst? Salát k večeři ze dvou balíčků kolínek? Jasně, žádný problém. A jak se s nikým nepodělil :-).
Každou chvíli jeli někam na čundr a jo možná někomu budou překážet detailní popisy, to samé třeba i v souvislosti s koníčky obou, ale mě to prostě ani v nejmenším nepřekáží. Navíc plno míst jsem znala.
Menší výtku mám k epilogu, který jsem očekávala, že bude po více letech (jako u třech předchozích příběhů) a delší, ale to je drobnost a dozvěděla jsem se tam vše podstatné.
Kniha Láska, s. r. (ne)o. v seznamech
Super. Mám rád příběhy, co mi přinesou i něco navíc, tady jsem se poučil nejenom o tom, o čem knihy je, ale i o typech mraků atd. Musím říci, že už jsem si zvykl na nějakou tu chybičku v knihách, nehrotím to. Příběh je v tu chvíli pro mě asi nejdůležitější. Není to literatura nějak vysoká, ale odpočinková, takže tohle chválím a autorce přeji hodně úspěchů a hlavně tvůrčí fantazie, aby nás podarovala dalším zajímavým příběhem, co se čte tak fajnově...