Lásky jedné rusovlásky přehled
Cathy Cassidy
Když Tiziana nastoupí na Kinnertonské reálné gymnázium, udělá tlustou čáru za minulostí. Už nechce být ušlápnutá, nechce být páté kolo u vozu, naopak chce být v pohodě a drsná. Od základu změní svůj styl a dosáhne přímo megaúspěchu – její nejlepší kamarádkou se stane Shannon Kershawová. Pak se ale všechno obrátí. Tizianu zaujme Sam Taylor, kluk, který odmítá zapadnout. Má s ním víc společného, než si původně myslela, jenže… může si dovolit dát kvůli němu všechno všanc? Ztratit svou těžce vydobytou „dobrou“ pověst? Tiziana se musí rozhodnout – má dál předstírat, že je někdo jiný, nebo se má trhnout a hrdě přijmout, kým je doopravdy? Lásky jedné rusovlásky je knížka o důvěře, o naději, o přátelství, odvaze a o všem, co skrýváme před světem, abychom byli „normální“. Úplně nejvíc je ale o tom, jak jedna praštěná holka přišla na to, že lidé, na kterých opravdu záleží, ji mají rádi takovou, jaká je, ať se děje cokoli.... celý text
Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2011 , BB artOriginální název:
Ginger Snaps, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lásky jedné rusovlásky. Přihlašte se a napište ho.
Sice už dávno nejsem cílová skupina, ale ráda si přečtu nějakou tu knihu ze školního prostředí. Kniha se mi kupodivu dost líbila. SPOILER: Vyskytovaly se v ní zajímavá témata jako šikana, obvinění z obtěžování a také dilema jestli si vybrat chození s "nevhodným" klukem nebo kamarádku. KONEC SPOILERU. Sama jsem si oblíbila i když byl na můj vkus až moc ujetý :-D no a jak už tu někdo psal. podle mě by se také více hodilo, kdyby hlavní hrdinové byly o pár let starší.
Před pár lety mě jako mladší čtenářku moc bavila. S hlavní hrdinkou se člověk snadno ztotožní.
Kniha Lásky jedné rusovlásky v seznamech
přátelství první láska pro mládež pro dospívající mládež (young adult)
2011 | Lásky jedné rusovlásky |
2006 | Modrá jako Indigo |
2007 | Vzkaz v láhvi |
2005 | Hledá se Dizzy |
2008 | Scarlett |
"Z pravěku"
Jaký je život na gymplu? Zeptejte se Tiziany!
Příběh o kamarádství, prvních láskách, spolužácích a životě na koleji.