Zmiz, dokud můžeš přehled
Rebecca Zanetti
Laurel Snowová série
Agentka Laurel Snowová je zpět a kromě sériového vraha se musí vypořádat s komplikovaným vztahem se svou nově objevenou polovlastní sestrou. „Komplikovaný“ je však slabé slovo. Nejenže má Laurel podezření, že za záhadným zmizením jejich otce stojí právě Abigail, ale její nevyzpytatelné chování také Laurel ztěžuje život v rodném městečku. Přesto, když Abigail tvrdí, že ji někdo chce zabít, Laurelin instinkt chránit svou sestru se rozběhne na plné obrátky. Když se však v zasněžených horách začnou objevovat mrtvá těla, obklopená květy černých jiřin, je mezi nimi jedno pojítko: Abigail… Na scénu vstupuje Huck Rivers, zádumčivý ranger, který je stejně impulzivní a vznětlivý, jako je Laurel chladně analytická, což z jejich spojenectví činí tikající bombu. Aby se však postavila tak děsivě brilantnímu vrahovi, agentka bude potřebovat veškerou pomoc, které se jí může dostat. Záchrana sestřina života by ji totiž mohla stát ten její…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2023 , MetaforaOriginální název:
You Can Hide, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zmiz, dokud můžeš. Přihlašte se a napište ho.
Autorka pokračuje v psaní svým stylem a tempem, pokud si vzpomínám i se stejnými postavami jako v první knize. U těchto postav zabrousí občas do jejich minulosti a proto doporučuji číst řadu pěkně popořádku.
A opět jsme v zasněžených horách státu Waschington. Po nalezení první , brutálně zavražděné ženy , které byly useknuty ruce, by nikdo neřekl, že zde zase řádí sériový vrah., který , z jakéhokoliv důvodu si vybírá krásné, inteligentní ženy. Jakmile si ji vrah vytipuje, oběť již nemá únikovou cestu. Ale jaký má k tomu důvod? Co pachatele nutí k takové brutalitě?
A to opět vyšetřuje oblíbená dvojice. Velice inteligentní Laurel a ochranitelský Huck se svým psem.
Je zde méně romantiky, než v předešlém díle, ale zase se dozvíme něco z jejich minulosti a i nové posily do týmu. Huckovi se připomene bývalá láska Rachel, ten to se sebezapřením dá. Ale Laurel má pořád nesrovnalosti se svou nevlastní sestrou Abigail. Snad už na ni vyplave něco na povrch v dalším díle, včetně toho, co se stalo s jejich společným otcem. Je to neskutečná manipulátorka, intrikánka a potvora.
Do ráje, Království obávaných a další knižní novinky (35. týden)
27.08.2023
Kniha Zmiz, dokud můžeš v seznamech
napětí agenti, agentky sérioví vrazi FBI vztahy
2023 | Uteč, dokud můžeš |
2023 | Zmiz, dokud můžeš |
2024 | Přežij, dokud můžeš |
2024 | V utajení |
Po dočtení jsem si vzpomněl na cukrovou vatu, která přesně knihu vystihuje. Na první pohled lákavá, barevná a atraktivní. Udělaná pro první dojem, v podstatě ji chceme mít co nejdříve z krku na bolesti břicha zapomeneme. Příběh je uplácaný z názorů čtenářů, je směsí všeho, co chtějí a co se v žánru objevilo za posledních deset let. Zoufale neoriginální. Včetně romantické linky. Vyšetřovací postupy odporují všem pravidlům. Ke konci hodně přibývá patosu. Nic nového, všechno tady bylo, logika a smysluplnost nikoho nezajímá. Hlavně, čtenáři, konzumuj!