Leden přehled
Sara Gallardo
Mladá argentinská spisovatelka soustřeďuje své tvůrčí úsilí především na psychologické prokreslení postavy hlavní hrdinky a na postižení ovzduší a prostředí argentinského venkova, v němž se příběh odehrává, zatímco námět volí nenový: mladičká dívka nechtěně otěhotní a energická matka uvede vše do pořádku jejím provdáním.... celý text
Literatura světová Novely
Vydáno: 1963 , SNKLHU - Státní nakladatelství krásné literatury, hudby a uměníOriginální název:
Enero, 1958
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Leden. Přihlašte se a napište ho.
Příjemný příběh zachycující nezkreslený pohled na argentinský venkovský život. Na první pohled možná krátký příběh, ale obsahem velmi bohatý.
Kraťoučký, ale neuvěřitelně plný příběh. Plný atmosféry, pocitů. Stačí pár stránek a vím, jaký je život na argentinském venkově, vzpomínám, jaké to je být zamilovaná a ten druhý ani neví, že existuju, a naopak, někdo blízký a já ho nevidím.
Kniha Leden v seznamech
venkov psychologické příběhy venkovské romány svatba Argentina argentinská literatura domluvené manželství romány hispanoamerická literatura
Přečteno a dočteno kvůli čtenářské výzvě. Příběh mě nebavil a chování hlavní hrdinky mě neustále iritovalo. Ano, kniha má určitě svůj význam, ukazuje nám, jaký byl život určité doby na určitém místě a to může být pro někoho zajímavé, mě to však neuchvátilo.