Ledová země přehled
John Flanagan
Hraničářův učeň série
Will a Evanlyn plují do Skandie jako zajatci kapitána skandijské vlčí lodě Eraka. Halt přísahal, že Willa zachrání, a udělá vše pro to, aby svůj slib dodržel – dokonce poruší přísahu hraničáře a král je nucen ho vypovědět z Araluenu. Horác, který rovněž chce jet hledat Willa, se k němu připojí a oba společně zamíří přes Galiku do Skandie. Cestou je neustále obtěžují galičtí potulní rytíři, neblaze proslulí spíš jako lupiči a hrdlořezové. Přijedou do Skandie včas, aby Willa a Evanlyn zachránili?... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2019 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
The Icebound Land, 2005
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ledová země. Přihlašte se a napište ho.
Ve třetím dílu se bohužel naplnilo mé neblahé očekávání a celou knihu se řeší vysvobození Willa a Evanlyn ze Skandie.
Děj rozhodně není špatný, ale přišel mi dosti táhlý. Téměř nekonečný pobyt Skandijců na Skorghijlu mě už docela nudil. Jediný Halt to ze začátku zachraňoval. Na druhou stranu uprostřed knihy se konečně rozjela dějová linka u Willa a naopak kapitoly z Haltova pohledu mě moc nebavily.
Vážně mě už štvalo na konci knihy stále opakované slovní spojení "hřejivá tráva". I když tématika odvykání od drogy je velmi zajímavá a nečekala jsem ji tady.
Nakonec postava, kterou jsem si v knize nejvíce oblíbila byl Erak. Tak trochu mi nahrazoval Halta.
Tak zatím asi nejlepší díl. Líbí se mi zvláště odkaz a varování před drogami, která autor vytvořil vkusně pro mladé čtenáře. A konečně záporná postava v tomto díle má nějakou motivaci a hlavně inteligenci.
Kniha Ledová země v seznamech
v Přečtených | 3 254x |
v Mé knihovně | 548x |
přátelství, kamarádství rytíři australská literatura fantasy pro děti čest hraničáři pro dospívající mládež (young adult) fantasy romány australské rományAutorovy další knížky
2008 | Rozvaliny Gorlanu |
2014 | Hraničářův učeň 1-12 |
2012 | Vyděděnci |
2008 | Hořící most |
2014 | Královská hraničářka |
Priame pokračovanie predošlej knihy. Dokonca s náznakom temnejších farieb. Aj dej sa trochu viac zamotáva. Autor však vie čo a komu píše. A píše to fajne, ľahko stráviteľne a ja mu za to tlieskam ;))