Ledový dech přehled
Diana Gabaldon
Cizinka / Outlander série
Je rok 1772 a v předvečer americké revoluce již vypukla řada povstání. Mrtví muži leží v ulicích Bostonu a v lesích Severní Karolíny hoří srub. V nastalém chaosu vyzývá guvernér Jamieho Frasera, aby sjednotil zámořské kolonie, které patří Koruně. Jenže Jamie od své manželky ví, že za tři roky vyhlásí kolonie nezávislost. A všichni loajální králi budou buď mrtví, nebo budou muset uprchnout. A pak je tu ještě výstřižek z novin The Wilmington Gazette z roku 1776, který oznamuje smrt Jamieho i jeho příbuzných. Budoucnost rodiny cestující časem vypadá chmurně...... celý text
Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: 2019 , OmegaOriginální název:
A Breath of Snow and Ashes, 2005
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ledový dech. Přihlašte se a napište ho.
Tak dlouhý díl, ale neskutečně napínavý, jsem nečekala. Ačkoliv jsem věděla, jaký děj se bude přibližně odehrávat, velmi mne překvapilo, jak se seriál i kniha podobají a jak oba skvěle vystihují dějovou linku. Bylo zde vše, napětí, dobrodružství, láska, scény plné hrůzy, ale i humoru. Špetku od všeho by se dalo najít určitě. Těším se na další díly :)
Tak toto byl poslední díl série, který jsem dočetla celý. Možná z dalšího asi třetinu, už nevím... První díl mě chytl a těšila jsem se na další, jenže díl po dílu toto dílo upadalo víc a víc do červené
knihovny, což je, myslím dost velká škoda, protože námět je perfektní a autorka psát umí když chce. Ale toto je až násilně natahované a už jsem toho měla dost. Líbilo by se mi tak 3-4 díly s vygradovanou zápletkou a pěkným koncem a dost. Většinou chci dočíst příběh až do konce, ale tady už jsem byla tak znechucená, že mě pokračování už ale vůbec nezajímalo. No a to je vše . Howgh.
Ledový dech: Premiéra šestého dílu série Cizinka
30.04.2019
Knižní novinky (18. týden)
28.04.2019
„...ve tmě, která voněla voskem, medem a potem koní, mě líbal na čelo, tváře, rty a bradu.“
„Pohltilo ho to. Už si nebyl jistý, kde končí jeho tělo. Mysl mu utíkala, na okamžik zpanikařil při pomyšlení, že se mu snad oddělila od těla.“
„Objímal ji a pevně svíral v náručí, jako kdyby ji měl zachránit před utonutím. Přesto však cítil, jak klesá a uniká mu. Přál si, aby ji mohl zavolat zpátky, aby neodcházela, nenechávala ho samotného. Upadla do hlubokého spánku a on po ní toužil, přál si, aby se vyléčila. Bál se, že by mu mohla uletět, a tak sklonil hlavu a tvář jí zabořil do vlasů, do její vůně.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Ledový dech v seznamech
cestování časem Amerika romantika ságy historické romány
2010 | Cizinka |
2011 | Vážka v jantaru |
2011 | Mořeplavec |
2013 | Hořící kříž 1 |
2012 | Bubny podzimu |
Skvělé pokračování, které je dobře napsané, že to čtenáře vtáhne, i když se to chvílemi jevilo jako nuda a chvílemi knihu z ruky nebylo možné dát, jako se mi to dělo u tohoto dílu. Také mne při čtení napadalo, že není možné, aby hlavním hrdinům život tolik házel klacky pod nohy. Tolik toho museli překonat. No a konec byl tedy hodně napínavý. Za přečtení to stálo, i když tloušťka knihy může být odrazující :)