Případ Dawn Goldenové přehled
David Finch
Legenda o Batmanovi série
Bruce Wayne se vrátil do Gothamu, aby vypátral zmizelou kamarádku z dětství. Nový případ mu zaručí nejen souboj s Killer Corkem a Penguinem, ale dojde v něm také na konfrontaci s nadpřirozenými silami. Do celé záležitosti se navíc zamotá démon Etrigan, který si musí zvolit, zda bude temnému rytíři spojencem, nebo nepřítelem..
Literatura světová Komiksy
Vydáno: 2021 , De Agostini ItaliaOriginální název:
Golden Dawn, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Případ Dawn Goldenové. Přihlašte se a napište ho.
Finchův příběh ubíhá hektickým tempem a ke svému konci spěje s rychlostí kulového blesku. Na žádné okecávání zde není čas, po celou dobu se jede v akčním módu. Radši mám pomaleji budované batmanovské příběhy, dávající více prostoru pro psychologii postav a věnující se více detektivnímu pátrání, ale na druhou stranu tohle byla velmi zábavná jednohubka zchramstnutá mezi snídaní a obědem a i takové komiksové zážitky se počítají.
Ze začátku se mi to hodně líbilo. Děj postupně po odkrývá víc, proplétá ho další dějová linka a až ke konci se spojí v jednu. Měl jsem obavy, že konec nestihne být v rámci jedné komiksové knihy a že byl rozdělen na dvě. To se nestalo. Stalo se něco horšího. Konec byl na můj vkus strašně uspěchaný. Jen proto dávám průměrné hodnocení. Co musím, ale vyzdvihnout, je alternativní obálka ze zadní strany. Ta se mi strašně líbila.
Kniha Případ Dawn Goldenové v seznamech
To spojení vůbec nefunguje, marně jsem přemýšlel, proč tam Batman vůbec je. Ta kombinace s démonem je už úplně absurdní. Mimochodem s Etriganem jsem snad dobrý komiks ještě nečetl.