Legenda o Rovenu přehled

Legenda o Rovenu
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540700/bmid_legenda-o-rovenu.jpg 4 72 72

Brány Skeldalu série

1. díl >

Autorské čtení prvního dílu fantasy tetralogie Brány Skeldalu: Legenda o Rovenu. Neporažený válečník, legendární lump a dědic dračí krve čeká v královském městě Mohranu na svoji popravu. Elvíra, čarodějka nesmírné krásy a neobvyklého nadání, je na nátlak královny a čtyř oficiálních milenek vykázána ode dvora. Filip, brilantní divadelní dramatik, arbiter elegantiarum a největší osina v zadku, jakou jste kdy potkali, je zrazen vlastním souborem. Na světě byste jen těžko hledali nesourodější trojici, přesto zrovna je svět potřebuje, aby nezanikl.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Legenda o Rovenu. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (17)

Centurion.d
16.08.2023 3 z 5

Poslouchána audiokniha - hezky namluveno, občas dobré hlášky, zajímavý příběh, bohužel takový neuzavřený.

Malarkey
16.01.2023 3 z 5

Už z dětství si pamatuju Brány Skeldalu. Sice jsem na ně v té době byl tenkrát moc mladej, ale neobvyklý svět mě stihl natolik fascinovat, že jsem se do něj po mnoha letech rád vrátil v podobě této knižní série.

Je zajímavé, že hned první díl této tetralogie na to nejde úplně libivou formou. Cestu k němu si čtenář totiž musí vydobýt tak trošku sám. Začátek seznamuje s hlavními postavami, pravda, místy trošku nudí, protože děj se vůbec nehýbe. Pak přijde svět Skeldalu, na který je třeba si trošičku zvyknout. Hlavně na samotné dění v něm. Ve druhé části knihy se totiž hlavní postavy úplně vytratí a celý ten knižní koncept se převrátí směrem, že čtenář neví, co si o tom myslet.

Ke konci knihy se ale začíná pomalu rodit i samotný děj a i v tu chvíli kniha začíná opravdu bavit. Jenže v tom samotném momentě jste na konci knihy a tak nezbývá, než celý knižní svět Skeldalu buď zavrhnout pro svojí nevybíravou nepřístupnost čtenářovi a nebo se s chutí pustit do druhého dílu a doufat, že se pojede v podobném duchu jako zde, ve finále. Pro jeho originalitu a místy i povedený vtip jsem zhodnotil, že si to zaslouží a tak se k němu v budoucnu rád vrátím.


apelttom
01.05.2022 4 z 5

Má to strašně moc neduhů a hrozně moc super hlášek, ale nejvíc ze všeho je, že na ni myslím ještě měsíc po jejím přečtení, respektive poslechu. Zažere se pod nehty a nejde ven!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Brány Skeldalu jako román

01.06.2016


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Legenda o Rovenu v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených89x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených1x
v Knihotéce74x
v Chystám se číst61x
v Chci si koupit20x
v dalších seznamech4x