Legendy o Divokém západě přehled
Jaroslav Šikl
Jaroslav Šikl srovnává legendy divokého západu se skutečností ,podle dobových pramenů. V knize se čtenář dozví zajímavosti z pionýrských dob osidlování Ameriky. Podrobně se seznámí Buffalo Billem ,bratry Earpy, generálem Custerem a dalšími osobnostmi historie divokého západu. Zajímavé kapitoly se věnují založení "Texas rangers " , soudním procesům a také pistolníkům a jejich výzbroji. .... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Legendy o Divokém západě. Přihlašte se a napište ho.
Poměrně zajímavé, ale možná už zastaralé. Těžko soudit jestli a do jaké míry je dílo ovlivněno dobou, kdy bylo napsáno.
po letech jsem se k ní vrátil pan Šikl skvěle vykreslil nejslavnější pistolníky Divokého západu, pěkné dobové fotografie
Kniha Legendy o Divokém západě v seznamech
Divoký západAutorovy další knížky
1977 | Mrtvé komando (Robert de Bohême) |
1990 | Variace na zločiny: 7 bestsellerů |
1981 | Legendy o Divokém západě |
1981 | Chlapec a kůň |
1969 | Kriminalistické případy |
knihobudková... a dál ji nepošlu... to bylo něco pro moje romantické a dobrodružné srdce..autor se velmi pěkně vypořádal s legendami a uváděl je na pravou míru. Většina opěvovaných hrdinů vlastně byla parta vrahů a desperádů..ale znáte to slovo k slovu, jeden přidá to, druhý ono, a najednou se vznáší gloriola nad "hrdiny". Kromě velmi známých jako Calamity Jane, Wild Bill Hickok či Billy the Kid, se pověnoval i Butch Cassidymu a Sundance Kidovi (podle fotek opravdu neměli s Redfordem a Newmanem nic společného :D ), či první soudce - samosoudce Roy Bean, Isaac Parker, bandita Murieta či plukovník Fremont, za mě super a všem milovníkům Divokého západu vřele doporučuji !!!