Průvodci racků přehled

Průvodci racků
https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77265/pruvodci-racku-77265.jpg 4 4 4

Legendy o Zemi série

< 3. díl

V království není nic tak, jak má být. Král Matthew je indisponován a v hlavním městě vládne zlovolný Tesák. Země nerodí a dokonce i rackové ztratili směr. Všichni chtějí vědět, proč se to děje. Leonardo Pegasus, mág ve výslužbě, zkoumá temné hlubiny signalizační sítě, kde neviditelné síly soupeří o moc… Ashleigh Brownová, dospívající dívka z hlavního města, touží vydat se na cesty v křiklavě pomalované maringotce tuláka Liama Blackwooda… Charles Bannister, zámožný obchodník, plundruje Ostrovy a pátrá po tajném bohatství, které je tam pohřbeno… -- zdroj: legie.info --... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Triton
Originální název:

The Seagull Drovers , 2004


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Průvodci racků. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

Zelený_Drak
14.02.2015 3 z 5

Závěr trilogie je předvídatelnější než předchozí díly. Poprvé tu ich formu používá postava, která trochu vtahuje čtenáře do děje, ale právě proto, že příběh se uzavírá a už není překvapivý, je tím spíš udržena stejná úroveň než dosaženo zlepšení. Dochází k závěrečné bitvě mezi dobrem a zlem, která, jakkoliv je originální, je předvídatelná.

Celkově se mi v trilogii líbil motiv něčeho zlého, co se oddělí od nepřipraveného vynálezce a zabydlí se to v jeho vynálezu. Další lidé, kterým chybí zdravé instinkty, to zlé přehlédnou a umožní tomu rozšířit se do světa. To je velmi dobrý motiv, který asi málokdo ocení. Při tom "Legendy o zemi" jsou jedna z těch fantasy, kde vlastně nic fantastického není.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Průvodci racků v seznamech

v Přečtených4x
v Knihotéce8x
v Chci si koupit1x

Autorovy další knížky

Steve Cockayne
anglická, 1951
2006  60%Tuláci a ostrované
2007  64%Železný řetěz
2009  70%Průvodci racků