Legendy Zlatého mesta přehled
Juraj Červenák
Kniha obsahuje fantasy príbehy z rôznych období histórie Banskej Štiavnice, ktoré sú určené špeciálne pre detského čitateľa. Dvanásť železných mečov (príbeh z doby bronzovej) Kráľ lesa (príbeh z čias starých Slovanov) Skaza z hlbín (príbeh z 15. storočia) Alchymistova dcéra (príbeh z čias protitureckých vojen v 17. storočí) Vodníkov tajch (príbeh z 18. storočia) Kniha vznikla v rámci vzdelávacieho projektu Banská Štiavnica – Živá učebnica príbehového vzdelávania. Fantasy príbehy z rôznych období histórie Banskej Štiavnice sú určené špeciálne pre detského čitateľa a sú v nich zakomponované učebné osnovy pre žiakov 6. ročníka. Na motívy príbehov vznikli 3 pobytové programy pre deti s prvkami LARP hier.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Legendy Zlatého mesta. Přihlašte se a napište ho.
Před pár dny jsem se vrátila ze Šťavnice, prozkoumali jsme tamní podzemí i nadzemí a dali jsme si pivo s Mistrem. Domácím jsme darovali ametist, který jsme našli ve staré bani. Na oplátku jsem dostala tuto knihu. Celou cestu do Čech jsem ji četla nahlas v autě. Příběhy nás dočista pohltily. Tento způsob výchovy dětí k úctě k přírodě je mi velice sympatický. Víc takových knih. Nejen nádherné okolí Banské Šťavnice je třeba chranit
Kniha Legendy Zlatého mesta v seznamech
mytologie pro děti populárně-naučné publikace
Část díla
2005 | Vládce vlků |
2013 | Mŕtvy na Pekelnom vrchu |
2009 | Strážcové Varadínu |
2006 | Ocelové žezlo |
2015 | Ohnivé znamenie |
Pětice fantasy příběhů z Banské Štiavnice a okolí. Neřekl bych že pro děti, spíš mládež, ale i mě se líbily. Asi jsem duchem pořád mlád. Navíc jsou všechny příběhy i výchovné, ve vztazích příroda vs. člověk. Za to palec nahoru.