Legie prokletých přehled

Legie prokletých
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/547575/bmid_legie-prokletych.jpg 4 180 180

Legie prokletých série

1. díl >

Kvůli nedostatku vojáků povolal Hitler do zálohy všechny dostupné muže. Zločinci, političtí vězni a dezertéři jsou prominuti a posláni na frontu. Všichni jsou shromážděni v pochodovém praporu a je jim přidělena ta nejbolestivějším mise. Slepá poslušnost je tou nejtěžší stránkou. Mnohem více než dvacetkrát denně je mezi kletbami a pruskými instrukcemi připomenuto, že jsou součástí disciplinárního pluku a že budou těmi nejlepšími vojáky na světě. Obrněný pluk č. 27 je nucen bojovat ve válce, která neimplikuje důvěru žádného z vojáků.... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: audiokniha , Saga Egmont
Originální název:

De Fordømtes Legion, 1953


Interpreti: Václav Knop
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Legie prokletých. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (29)

soupik2012
13.10.2024 audiokniha 4 z 5

Z počátku je tato kniha psána tak trochu ve stylu našeho vojáka Švejka, ale s postupem času, se humor téměř vytratí a z příběhu se stává skutečný válečný román. Nikdo nechce do války, nikdo nechce umírat za Hitlera. Ale je to opravdu pravda? Kladu si otázku, jak bych se zachovala já, kdybych měla jít do války. Ne bránit svojí zem, ale naopak agresivně útočit a zabíjet lidi na cizím území. Ne, nevěřím, tito lidé nejsou pouhými oběťmi války. To až na konci, když byla válka prohraná, tak to každý tvrdil. Z tohoto důvodu pro mě bylo složité nějak se vcítit do osudů těchto lidí. I když na živu nezůstal téměř nikdo, mně to bylo tak nějak lhostejné. Audiokniha je načtena velmi dobře a načetl ji pan Vaclav Knop.

harrym
23.07.2023 4 z 5

Určitě neupírám autorovi, že prožil peklo. Ale nechápu, proč to peklo v knize "přikrášluje" až do absurdna. Zřejmé je to zvláště v úvodu, kdy např. v jednom odstavci (popis výcviku) píše, že měli z dlaní cáry masa (dokonce jim z nich visely), a hned o kus dál, že museli cídit a čistit zbraně xkrát za den. To se ale s cáry masa místo dlaní moc nedá, že. A je tam ještě pár dalších věcí, které nezní moc uvěřitelně a autor zjevně skutečnost ještě náležitě "přikrášlil".


Venneto
08.05.2023 4 z 5

Kniha pro mne byla velkým překvapením. Celé vyprávění na mne působilo jiným dojmem a mělo jinou atmosféru než ostatní knihy z tohoto období. Samozřejmě zde autor popisuje hrůzy války, ale také že i na německé straně nebylo vše zalité sluncem. Oceňuji, že do knihy byly přidány i lehce vtipné scénky, aby to trochu kontrastovalo a líbil se mi praktický přístup hlavního hrdiny. Nejsem žádný odborník a nevím, co všechno bylo domyšleno, ale z laického hlediska knihu hodnotím kladně.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Legie prokletých v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených270x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených13x
v Knihotéce125x
v Chystám se číst45x
v Chci si koupit16x

Štítky knihy

válečné romány

Autorovy další knížky

Sven Hassel (p)
dánská, 1917 - 2012
2002  85%Legie prokletých
2005  94%Generál SS
2008  84%Gestapo
2010  88%Kola hrůzy
1999  90%Krvavý batalion
Skrýt reklamy