Lékař od Stalingradu přehled

Lékař od Stalingradu
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/33376/bmid_lekar-od-stalingradu-Eb1-33376.png 5 61 61

Román o osudech lékařů - německých válečných zajatců v Sovětském svazu v druhé polovině 40. let 20. století. Román se soustřeďuje na podmínky života a práce skupiny německých lékařů, kteří jako váleční zajatci od Stalingradu přežívají v sovětských zajateckých táborech v Povolží. Za katastrofálního nedostatku všech lékařských potřeb a přísného dozoru ruských lékařů se snaží ulehčit těžké podmínky německých zajatců. Postupem času si svým etickým přístupem, zodpovědností, profesionální dovedností získají úctu sovětských lékařů, ale i lásku mnohých ruských zdravotnic, pro které se pak jejich odchod na počátku 50.let stává mnohdy životní katastrofou.... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , BB art

Der Arzt von Stalingrad, 1992

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lékař od Stalingradu. Přihlašte se a napište ho.

Till77
18.01.2025 5 z 5

Moc poutavě napsáno

Ivetaa
18.10.2024 5 z 5

Tohle je skvost, který se mi dostal náhodně do rukou.
"Jsme pořád ve válce, dokud svět nebude beze zbytku komunistický. Teprve až se rudá vlajka stane vlajkou světa, bude na světě klid. Do té doby bojujeme proti všemu a všem."
No, nepřipomíná vám to něco? To je jako noční můra, jak se vše historicky opakuje a konec (klid) v nedohlednu.

Kortez
04.05.2024 5 z 5

Velice krásná kniha o velice těžké době. Život německých válečných zajatců několik let po konci války v ruských pracovních táborech. Zajímavé byli různé pohledy na německé a ruské problémy, řešení těch problémů a taky lékařské prostředí v tamních táborech.
Po Jantarové komnatě další skvost světové literatury.

Kniha Lékař od Stalingradu v seznamech

v Mé knihovně48x