Lékaři na horách: Neviditelní hrdinové přehled
Jerzy Porebski , Wojciech Fusek
Příběhy o mezích lidských možností, o lidskosti, která prochází zkouškou nad mraky. Příběhy lidí, bez kterých by mnoho dnešních borců vysokohorského lezení nežilo. Himálajští expediční lékaři jsou neviditelní hrdinové, často ale také klíčové postavy expedic, a to nejen když dojde k nehodě…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lékaři na horách: Neviditelní hrdinové. Přihlašte se a napište ho.
No tak na to, že o horolezectví jsem se nikdy nezajímala a o polské už vůbec ne, tak mě knížka fakt bavila.
Trochu nevýhoda je ta, že o polských horolezcích nevím ani ň (tedy, původně jsem nevěděla:-)) takže to bylo ze začátku trochu náročnější na orientaci, protože autoři jejich alespoň částečnou znalost předpokládají a jména létají sem tam a chvíli trvá než si je člověk zapamatuje a roztřídí.
Ale pak už dobrý a vlastně strašně zajímavý. I když moje přesvědčení, že horolezci jsou blázni mi spíš potvrdila :-).
Kniha byla fajn, místy mi přišla dost nepřehledná.. skákala od jedné události k druhé, od jedné postavy k druhé.
Knižní novinky (3. týden)
16.01.2022
Kniha Lékaři na horách: Neviditelní hrdinové v seznamech
v Mé knihovně | 38x |
Z některých popisů mi bylo úzko, z jiných špatně, z většiny se ale tajil dech. Trochu jsem se ztrácela ve všech těch polských jménech, ale ve výsledku to zas tak nevadilo. Šlo o zajímavé příběhy a dozvěděla jsem se, jak to funguje na expedicích, jaké tam čekají problémy a co všechno mají lékaři na práci.
Klaním se před záchranáři, lékaři i horolezci, kteří se do velehor vypraví posouvat hranice nemožného.