Lekárky přehled
Sidney Sheldon
Poutavý román z lékařského prostředí. Příběh sleduje osudy tří mladých lékařek, které se záhy přesvědčují o tom, že jejich osudem není pouze bílý plášť a slušné postavení ve společnosti, ale především každodenní konfrontace s bolestí, utrpením, se smrtí i s vlastním svědomím. Nic netrvá věčně je román o odpovědnosti lékařů, o etice, o životě a smrti.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 1995 , RemediumOriginální název:
Nothing Lasts Forever, 1994
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lekárky. Přihlašte se a napište ho.
Oddychové čtení z lékařského prostředí, které bych doporučila spíše ženám. Jen ten závěr mě trošku zklamal, zdál se mi až moc pohádkový, proto ubírám hvězdičku.
Dobrý příběh, který by si rozhodně zasloužil lepší překlad!
Navíc ani s informacemi na přebalu knihy si vydavatel nelámal příliš hlavu. Píše se tu: "Zaskočená Paige na svou obhajobu nemá zhola nic. V její nevinu věří jen obě přítelkyně a Jason, její právě začínající láska." Pisatel zřejmě knihu nečetl, neboť k obvinění Paige došlo ve chvíli, kdy jedna z jejích přítelkyň již byla po smrti.
Kniha Lekárky v seznamech
2011 | Pokud přijde zítřek |
1998 | Dokonalé plány |
2002 | Odvrácená strana půlnoci |
2013 | Hněv andělů |
1995 | Nic netrvá věčně |
Příběh začíná netradičně v soudní síni s krutou obžalobou. Až následným čtením zjišťujeme, co se stalo. Příběh tří lékařek, které se ocitnou na svém prvním působišti v nemocnici, kam nastoupily. Jako ženy - lékařky nebyly moc uznávané, ostatní jim házejí klacky pod nohy a očekávají jakoukoliv chybu. Je to ale spojí a spolu vše prožívají. Čtenář se tak dovídá něco z jejich minulosti, jsou tu tajemství nechybí ale také starosti a hlavně láska.