Smaltová Medúza přehled

Smaltová Medúza https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/420578/bmid_smaltova-meduza-zhC-420578.jpg 4 15 15

Leon série

< 3. díl

Třetí z řady historických detektivek řeckého autora Panagiotise Agapitose přivádí hlavního hrdinu, velvyslance císařského dvora Leona, na poloopuštěný ostrov Skyros. Než je jeho bouří poškozená loď opravena, ujme se Leon vyšetrování záhadné smrti mladého stavitele. Pár dní nato je objeveno další, hrozivě znetvořené tělo. Setkání s archaickým světem egejského ostrova Leona znovu donutí přehodnotit svůj názor na právo, lásku a umění. Navíc musí čelit neznámé minulosti vlastní rodiny.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Vyšehrad
Originální název:

Μεδούσα από σμάλτο , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smaltová Medúza. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

tygřík2
16.01.2024 3 z 5

Přečteno s vypětím všech sil. Nějak jsem se s touto sériíí ( nesympatické postavy - a to všechny - i rozvleklý děj ) minula. Zajímavé , pro mne, byly historické a geografické reálie.

Bagrowitz
05.10.2023 3 z 5

Předchozí díly (které jsem nečetl) tam jsou zmíněny jen okrajově, spíše v podobě dvou artefaktů podle kterých jsou jednotlivé knihy pojmenované. Knihu jsem začal číst se zvědavostí ale i skepsí. Nakonec mě mile překvapila, ovšem žádný zázrak se nekonal. Čte se dobře, příběh má spád, často jsem se ztrácel ve jménech ale to nebyla překážka. Autor hezky popisuje okolí, vůně, chutě, dokáže to vtáhnout. Ovšem dobře stavěný příběh se ke konci nějak sesypal a člověk se neubrání dojmu že čekal trochu víc. Je to spíše o "psychologickém" rozboru hlavní postavy než samotné vraždě.


čef
14.08.2023 5 z 5

Historické romány, to je moje zvláště, když jsou zde různá tajemství. Ze staré Byzance toho moc napsáno není a tak jsem si rád početl o něčem jiném, než o vládcích a top scéně říše. Zde něco jako vyslanec pátrá po vraždách na jednom malém řeckém ostrově. Zajímavé jsou zejména způsoby vymáhání práva v té době. Také doslov stojí za přečtení, autor je historik a toto období má zřejmě v malíčku. Jednoduché čtení pro každého to tedy není.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Smaltová Medúza v seznamech

v Přečtených16x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených2x
v Knihotéce32x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit1x

Štítky knihy

Byzantská říše historické detektivky

Autorovy další knížky

Panagiotis Agapitos
řecká, 1959
2017  71%Ebenová loutna
2018  76%Bronzové oko
2019  72%Smaltová Medúza