Les přehled
Chelsea Bobulski
Winter je normální středoškolačka. Tedy aspoň na první pohled. Její táta je strážcem tajemného lesa, do nějž ústí časové portály. Jednou se však táta ztratí při noční obchůzce a ona musí převzít jeho povinnosti: hlídkovat u portálů a pomáhat cestujícím, kteří z nich omylem vyjdou, aby našli správnou cestu zpět. Winter si nemůže pomoct – má pocit, že o tátově zmizení jí něco zatajili. Krátce nato se v lese setká s mladíkem Henrym, který ví víc, než by obyčejný cestovatel z jiné doby měl vědět. Tvrdí, že by mohli spolupracovat, aby našli i jeho ztracené rodiče a aby zjistili pravdu o jejím otci. Les je otrávený a mění se ve zlé místo. Může Winter Henrymu důvěřovat? Dokážou spolu odhalit pravdu včas?... celý text
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2019 , CooBooOriginální název:
The Wood, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Les. Přihlašte se a napište ho.
Námět byl zajímavý, ale samotný příběh byl podaný celkem nezáživně. Nedařilo se mi do knihy začíst a nechat se pohltit lesem. Ale třeba už je to opravdu jen pro náctileté. I když podle obálky jsem si myslela, že to snad bude krvák. :-)
(SPOILER) Nejdříve jsem si myslela, že knihu asi odložím, ale někdy okolo té 50. strany mě to chytlo. Les byl opravdu zajímavý a myslím si, že autorka mohla více ten les použít, ale to jí odpustím. Nejvíce mě naštval ten naštval konec, který autorce neodpustím. Henry a Winter měli mít happy end. Chtělo by to pokračování ;)
Kniha Les v seznamech
Knížku jsem si vybrala kvůli obálce, myslela jsem si, že by to mohl být nějaký horror nebo že by to podle anotace mohl být aspoň strašidelný příběh. Nebylo to však ani jedno. Je to spíše fantasy pro náctileté, řeší se tam hlavně vztah hlavní hrdinky s klukem z minulosti.
Tak prvních 60 stran jsem se nemohla vůbec začíst, pak mě to začalo trochu bavit, ale jen pár kapitol. Konec už jsem přeskakovala, bylo mi jasné co se stane a jak to skončí. Je fajn, že je to standalone, má krátké kapitoly a nemá to klasický happy end. Nicméně to nebylo moc záživné a to zajímavé (tj. les a jeho průzkum a popis, popř. nějaké ty horrorové prvky) autorka zabila romantikou. Příběh nešel moc do hloubky, postavy byly docela ploché a nijak jsem k nim nepřilnula, ale Henry byl fajn, to jo.