Lesk a bída slavných českých žen přehled
Robert Rohál
V této knize se čtenář seznámí s osudy slavných umělkyň, které zazářily v trysku minulého století a přesto se dočkaly trpkého konce, ať už z důvodu nemoci, osamocení, nezájmu okolí či zákazů mocných.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lesk a bída slavných českých žen. Přihlašte se a napište ho.
Zajímavé. Pro mě zejména příběhy těch žen, o kterých se až tak moc nepíše - Judita Čeřovská, Irena Kačírková...
Kniha představuje medailonky 11 českých hereček a zpěvaček od Emy Destinové (nar.1878), přes Anny Ondrákovou (1902), Adinu Mandlovou (1910), Natašu Gollovou (1912), Ljubu Hermanovou (1913), Lídu Baarovou (1914), Irenu Kačírkovou (1925), Inku Zemánkovou (1925), Juditu Čeřovskou (1929), Evu Olmerovou (1934) po Laďku Kozderkovou (1949).Spojují je vzlety i pády jejich kariéry či rodinného života (rozvody, potraty, emigrace či alkoholismus partnerů). Autor cituje dobové kritiky a rozhovory z časopisů. Pro první setkání s danými osobnostmi dobré čtivo.
Kniha Lesk a bída slavných českých žen v seznamech
české ženy film za první republiky a protektorátu Ema Destinnová, 1878-1930 medailony osobností Lída Baarová, 1914–2000 české zpěvačky české herečky Adina Mandlová, 1910-1991 Nataša Gollová, 1912-1988
2007 | Lesk a bída slavných českých žen |
2004 | Populární slovník českých zpěváků |
2009 | Karel Gott - Umělecký a soukromý život |
2014 | Legendy československé populární hudby 70. a 80. léta |
2006 | Kupředu levá, zpátky ni krok! |
Medailonky 11 umelecky orientovanych zien. Zdali sa mi az prilis strucne. Ale k ziskaniu zakladnych informacii fajn.