Lesná čarodejnica přehled

Lesná čarodejnica
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501795/bmid_lesna-carodejnica-z4A-501795.jpg 4 32 32

Lesná čarodejnica série

1. díl >

Čarodejnicou sa dievča nerodí, ale stáva... Uplynulo sedem rokov, odkedy sa Cassie Morganová rozlúčila s mamou a zostala v ponurej internátnej škole. Celé dni sa skrýva pred spolužiačkou, ktorá ju šikanuje, a číta zakázané príbehy o Férii. Cassie je presvedčená, že mama stále žije, a chce ju nájsť bez ohľadu na možné nebezpečenstvo. Keď ju pošlú do sirotinca, uvedomí si, že nemá na výber. Musí utiecť a vypátrať mamu na vlastnú päsť. Na úteku ju naháňajú raráškovia, no prekvapivo im ubzikne na lietajúcej metle s pomocou rozprávajúceho kocúra Montaguea, ktorý ju vezme do prívetivej dedinky Lesná. Cassie zisťuje, že pochádza z rodiny čarodejníc – žien, ktoré chránia Britániu pred obyvateľmi Férie. Tí sú skutoční a oveľa, oveľa strašidelnejší, ako naznačujú príbehy v knihách.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Ikar (SK)

Hedgewitch, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lesná čarodejnica. Přihlašte se a napište ho.

Capybara18
03.11.2024 5 z 5

Tahle knížka byla tak...
Magická.
Úžasně vymyšlený děj kniha byla tak skvělá že jsem ji přečetla celou najednou.
A ty ilustrace...
Škoda že jich tam bylo tak málo.
Nádhera!!!!!!!!!!!

hippiesak
13.11.2023

Nehodnotím, nebavilo nás to, knihu jsme odložili. Prvních 50 stran bylo celkem fajn, ale pak to byla nuda :(

broskev28
08.11.2023 5 z 5

„Čarodějkou se nerodíš, ale stáváš . . .“ - motto knížky se bude určitě líbit malým čtenářkám, protože Čarohvozd se opravdu povedl. Pravda, základní schéma příběhu už je trochu obehrané, ale je tady mírná změna: Cassie není sirotek, naopak žije jen tím, že jednou najde svou mámu Rose. A pomalu začíná chápat, že zvláštní klíč – jediná věc, kterou dostala od maminky při posledním setkání – by jí v tom mohl vydatně pomoci.
Špínov byl samozřejmě hrozný a odpudivý, zato Hvozdná je skvělá destinace, ovšem nebýt Montagua, nikdy by se tam zřejmě nedostala! Tuze sympatické jsou kamarádky Rue i Tabita a předpokládám, že časem ukáže své lepší já i teta Miranda (podobně jako koště s podivným jménem Tantivy).

Fantasy není jen Harry Potter! Dětské knihy, které vás okouzlí

28.04.2023

Zatmění, Řeka času a další knižní novinky (17. týden)

23.04.2023

Vychází Ticho a další knižní novinky (44. týden)

29.10.2022

Kniha Lesná čarodejnica v seznamech