Leť, Iris, leť! přehled

Leť, Iris, leť!
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/137001/bmid_let-iris-let-137001.jpg 5 50 50

Silný a dojemný příběh o přátelství, odvaze a odhodlání, o tajemství a slibu, který malého chlapce Colluma nejprve tížil, ale přiměl ho vidět věci jinýma očima. Pro záchranu orlovce, jehož let mohly děti sledovat ze skotských hor přes Saharu až do Gambie, se nadchli i kamarádi, rodina a společnými silami Collumovi pomohli v dobré věci... celý text

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)

Sky Hawk, 2011

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Leť, Iris, leť!. Přihlašte se a napište ho.

Wasdy
25.04.2022 4 z 5

Kniha mě mile překvapila. Normálně podobné knihy moc nečtu, ale tato je rozhodně výjimka. Kniha je hezky napsaná a zaujal mě její děj. Rozhodně doporučuji všem čtenářům, kteří mají radi přírodu.

GYROTOURBILLON
19.08.2020 5 z 5

Jasně , kniha pro děti ..., ale kolik si jich dnes přečte...Nádherné myšlenky autorky nejsou určené jen dětem , proto doporučuju i dospělým

momo01
08.12.2019 5 z 5

Tento příběh mě naprosto okouzlil. Dcera mi o knize nadšeně vyprávěla, když ji sama četla, pak přišla s tím, že si ji mám přečíst a „rozhodně mi ji doporučuje“. A já ji rozhodně doporučuji dál – i když si ji užijí i dospělí, tak cílovou skupinou jsou nejlépe děti 9-12 let, které mají vztah k přírodě.

„Na chlapce si však dobře pamatovala. Na toho kluka, který ji držel a ulevil jí od bolesti. Vrátil jí oblohu. Zanesla si ve svém nitru jeho rysy do mapy své duše hned vedle hor, řek a nebe.“

Kniha Leť, Iris, leť! v seznamech

Gill Lewis