Kavárnička na pobřeží přehled
Jenny Colgan
Letní kuchyně série
1. díl >
Floru přivede pracovní cesta na ostrůvek Mure, kde prožila dětství. Musí proto opustit hektický život v Londýně plném světel, což je pro ni velmi náročný úkol. Ani pohled na jasně modré moře ji příliš netěší. Navíc se musí starat o svého otce a nemožné bratry. Pustí se do generálního úklidu kuchyně a při něm objeví maminčinu sbírku receptů a začne podle nich vařit. Postupně se stále víc sbližuje se svou rodinou a přítelkyní z dětství Lornou, která tu pracuje jako učitelka v místní škole. No a samozřejmě jsou tu i bájná stvoření selkie, která se vyskytují ve skotském folkloru i na severských ostrovech. Žijí jako tuleni v moři, ale když si svléknou kůži, stávají se lidmi na pevnině. Podaří se Floře najít po letech v Mure své místo, velkou lásku, i sebe samotnou?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2018 , ArgoOriginální název:
The Cafe by the Sea, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kavárnička na pobřeží. Přihlašte se a napište ho.
No, konečně jsem dočetl i s přestávkami. Opakuji, že nejlepší pro mě jsou autorčiny knihy, které jsou o knížkách.
Oddechové čtení pro chvíle oddechu, ať už na dovolené nebo po náročnějším dnu. Opět pohodový dívčí (ženský...) román se všemi atributy, ale ke knize se lze vracet a otevřít jí kdekoliv a pořád je to fajn.
Knižní novinky (26.11. - 2.12.)
26.11.2018
„A ještě k tomu můžu říct to, že skoro všichni mají pocit, že ještě nejsou připravení.“
Kniha Kavárnička na pobřeží v seznamech
2018 | Pojízdný krámek snů |
2014 | Báječný krámek s čokoládou |
2016 | Ostrov s vůní čerstvého chleba |
2021 | Knihkupectví u jezera |
2015 | Rosiin sladký krámek snů |
Kniha se mi moc líbila.
Je to krásné, když člověk může být hrdý na svou zem a moci bojovat za životní prostředí...
Nenáročné čtení, ale pěkné a čtivé i jemně romantické.
K tomu nám autorka opět poskytla oblíbené recepty.
„Všechno, díky čemu je tohle místo jedinečný – pro každýho, kdo sem přijde –,
bude naprosto zničený. Jen kvůli nějakejm pito-mejm snahám vyhovět cílům
obnovitelných zdrojů energie. Což, jen tak mimochodem, stejně nefunguje. Všechno to palivo, který musíte použít, abyste zařízení na jejich využití vůbec mohli postavit a abyste je – Ježiši Kriste – dostali přes moře až sem, odpovídá těžbě půlky ropného pole. Ale jestli musej – jestli opravdu musej naplnit kapsu nějakýmu chlápkovi z Bruselu nebo odkudkoli jinud –, můžou to postavit o něco dál. Nebo aspoň támhle za tím výběžkem.