Poslední cantilena / Tajemství Tudorovců přehled
Vlastimil Vondruška , Alena Vondrušková
Letopisy královské komory série
Dva příběhy písaře královské komory Jiřího Adama z Dobronína se odehrávají v polovině 16. století. Poslední cantilena zavádí královského písaře mezi bratrstvo chrámových zpěváků. Podivná smrt jednoho z nich by královskou komoru zřejmě vůbec nezajímala, pokud by se současně neztratil starodávný kancionál. Jen zasvěcení ale vědí, proč je ta kniha tak cenná. V Tajemství Tudorovců odjíždí Jiří Adam z Dobronína jako vyslanec ke dvoru anglické královny Marie a spolu s ním i známá z teplických lázní Kateřina Dolanská, která se vyzná v diplomacii mnohem lépe než on. Jenže záhy se ukáže, že její úkol je úplně jiný. Snaha odhalit dávnou vraždu je zavede nejen do cel ponurého Toweru, ale i do ruin zničeného opatství nedaleko Canterbury...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední cantilena / Tajemství Tudorovců. Přihlašte se a napište ho.
"Tohle bylo snad nejmizernější vyšetřování,jaké jsem kdy vedl"povzdechl si královský písař. A já s ním musím souhlasit, obzvlášť Tajemství Tudorovců bylo nesmyslně nelogicky překombinované.
Kniha Poslední cantilena / Tajemství Tudorovců v seznamech
Anglie detektivní a krimi romány 16. století Jiří Adam z Dobronína, písař
Část díla
- Poslední cantilena 2010
- Tajemství Tudorovců 2010
Nymburský příběh měl zajímavou zápletku. Ale Anglie byla plná falešných stop a vůbec všeho, že vysvětlení mohlo být jakékoliv - ale popravdě mě už ani moc nezajímalo.